ABD doları, getirilerin yükselmesiyle bazı teklifler buldu

ABD doları, Fed'in Goolsbee'sinden gelen bazı güvercin yorumlarına rağmen genel olarak yükseliyor.

Piyasa, Fed politikasını ayarlamaya devam ediyor ve şu anda yıl için 136 baz puanlık indirim ve bir indirim için Mart ayında %55 olarak fiyatlandırılıyor. Tahviller yıla son derece güçlü başladı ama bir miktar geri veriyorlar. ABD 10 yıllık tahvil faizleri bugün 2,7 baz puan artışla %4,17'ye yükseldi. En düşük seviye 27 Aralık'ta %3,78 idi, bu yüzden oldukça büyük bir hareket oldu.

Getiriler yükseldikçe dolar desteklenmeye devam edecek ve şu ana kadar ekonomik veriler bu yöne işaret etti. Bu hafta, ABD perakende satışları hakkında güçlü raporlar ve düşük bir ilk işsizlik başvuruları sayısı aldık. Saatin başında en son UMich tüketici duyarlılığı raporunu alıyoruz. Düşük kaliteli bir ekonomik gösterge ama yine de bir piyasa hareket ettirici.

Hisse senetleri, açılış sonrası güçlü bir piyasa öncesi tersine dönerken doları güçlendirmeye de yardımcı olabilir. S&P 500 sadece 7 puan arttı ve hepsi Muhteşem 7 hisse senedinde (bir kez daha). Nvidia şu anda yılbaşından bu yana %17 arttı.

AUD/USD paritesi dün güzel bir şekilde toparlandı ve bu bugünkü işlemlere de yansıdı, ancak son bir saat içinde buharlaştı ve şu anda gün içinde sadece 5 pip yükseldi.

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.