ABD doları satıcıları yine grev yaptı

ABD doları, euro, sterlin ve emtia para birimleri karşısında günün en düşük seviyelerinde. Bu, geçen haftanın sonlarından itibaren yaşanan fiyat hareketinin devamı

niteliğinde.

Dolar, geçen hafta perakende satışlar ve WMT yorumlarıyla yükseldi, ancak yavaş yavaş geri çekildi (ve daha fazlası). Bu, iyi haberlerle toparlanamadığı için dolar boğaları için endişe verici bir işaret. Tahvil piyasası, federal fon vadeli işlemlerindeki oran patikasının yeniden düşünülmesine rağmen daha düşük getiri sinyali veriyor.

Bu iki şey olabilir:

1) Daha geniş dolar kaldıraç azaltma

Piyasadaki birçok kişinin Ağustos başındaki olaydan korktuğunu ve bunun gelecek şeylerin bir işareti olduğuna inandığını düşünüyorum. Son 20 yılda, bir Ağustos korkusunun sonbaharda gerçek bir şeye dönüştüğü pazarlarda o kadar çok örnek var ki ve bu anıları sarsmak zor. Pek çok insan da seçimden endişeli ve bugüne kadarki güzel kazanımlar üzerinde oturuyor, bu nedenle brütten arındırmak ve maruziyeti azaltmak için gerçek bir cazibe var.

2) Yaklaşan ekonomik zayıflık

Tüm dünyaya bakarsanız, daha yüksek faiz oranlarının işini yaptığı açıktır. Çoğu para biriminde bir yavaşlama bekleniyor, ancak ABD buna meydan okudu. Bunun en büyük nedenlerinden biri 30 yıllık sabit ipotekler, diğeri ise daha yüksek ABD mali harcamalarıdır. Sonunda, oranlar buradan yavaş yavaş aşağı çekilse bile, yüksek oranlar işlerini yapacaktır. Mesaj şu: Yüksek oranlar hala işe yarıyor. Yani ABD ekonomisinde bir yavaşlama var ve perakende satış rakamları geriye dönük.

Bu açıklamaların her ikisine de sempati duyabilirim, ancak aynı zamanda içlerinde delikler de açabilirim. Aynı zamanda Ağustos ve sakin bir hafta, bu yüzden her hareketi açıklamaya çalışmak hayal ürünü

.

Tüm bunlar, bu hamlelerin yeni başlayan bir trendin parçası olabileceğini söyledi.

Bakalım kablo 1.30'un üzerine çıkabilecek mi:

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com tarihinde yazılmıştır.