ABD Ocak ayı S&P Global nihai üretim PMI 50.7 ve 50.3 ön hazırlık

  • Prelim 50.3 idi
  • Önceki 47.9 idi
  • Daha fazla yeni sipariş ve daha güçlü üretim beklentileri önümüzdeki yıl firmaları işçi işe almaya teşvik etti
  • İstihdam Geçen Eylül'den bu yana ilk kez yükseldi
  • Mal üreticilerine yönelik iş güveni arttı Ocak ayında 21 ayın en yüksek seviyesine
ulaştı

Bu ISM imalat endeksi saatin en üstünde açıklanacak.

Chris Williamson, S&P Baş İşletme Ekonomisti Global Market Intelligence, şunları söyledi:

"Üreticiler yıla bahar mevsimiyle başladı onların adımı. Önümüzdeki yılla ilgili iş iyimserliği bir sıçrama sayesinde 2022'nin başından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi talep görüyor. Yeni siparişler daha önce görülmemiş bir hızla artıyor bir buçuk yıldan fazla, özellikle keskin bir şekilde gelişiyor. Hanehalkı olarak tüketim malları, bir enflasyonda gevşeme ve finansal koşullarda gevşeme.
"Fabrikalar da yeniden stoklama belirtileri gösteriyor. Bazı firmalar daha yüksek desteklemek için daha fazla girdi satın alıyor önümüzdeki aylarda üretim. Bordro numaraları Firmalar ekstra işletme inşa etmeye çalıştıkça da yeniden yükseliyor kapasite, toparlanmanın daha da artması için iyiye işaret ilk çeyreğe girerken güç.
"Daha parlak haberler, fabrika işaretleriyle yumuşatılıyor Tedarik gecikmeleri nedeniyle artan maliyetler ve daha maliyetli teslimatlar genellikle olumsuz hava koşullarına ve son zamanlara bağlıdır. küresel deniz taşımacılığında aksamalar. Bu daha yüksek maliyetler mallar için tahsil edilen artan fiyatların beslenmesi Ocak ayında en hızlı şekilde yükselen fabrikalar tarafından geçen Nisan ayından beri. Bazıları üzerinde yenilenen yukarı yönlü baskı Tüketici fiyatları bu nedenle aylarda görünebilir Arza bağlı bu enflasyonist eğilimler devam ederse önümüzde."
Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.