ABD Şubat ayı sonu S&P Global hizmet PMI (PMI) 51.3 (beklenti) 51.3 öncesi beklenti

  • Prelim 51.3 oldu
  • Önceki 52.0 Bileşik
  • endeks 52.5 vs 51.4 prelim
  • Önceki bileşik endeks 52.0
  • Yeni iş girişleri dört yıldır artıyor üst üste aylar
  • Girdi maliyeti enflasyonu oranı gevşedi yine Ekim 2020'den bu yana en yavaş seviyeye
  • geriledi İş dünyası güveni en düşük seviyeye geriledi Geçen Kasım ayından bu yana
  • toplam satışlardaki büyüme, yabancı olarak iç talepten kaynaklandı. Müşteri ilgisi azaldı ve yeni satışlarda yeni bir düşüşe neden oldu. Şubat ayındaki ihracat siparişleri

Bu, saatin en üstünde ISM hizmet numarası için zemin hazırlar. Bu rapordaki yorum olumlu.

Chris Williamson, S&P Baş İşletme Ekonomisti Global Market Intelligence, şunları söyledi:

"Hizmet sektörü faaliyetinin daha da güçlü bir şekilde genişlemesi Şubat, daha hızlı üretim çıktısı haberlerini takip ediyor büyüme. Mal ve hizmet üreten sektörler Toplu olarak geçen yıldan bu yana en keskin büyümeyi bildirdi Haziran, sağlam bir GSYİH büyümesinin daha fazla çeyreğine işaret ediyor.
"Hızlanma, büyümenin soğumasına rağmen gerçekleşti finansal hizmetlerde, son geri çekilmeyle bağlantılı faiz indirimi beklentileri. Tüketim mallarına olan talep ve Ancak hizmetler Şubat ayında daha da toparlandı Yaşam maliyeti krizinin hafiflemesi ve sağlıklı işgücü piyasası koşulları, yani tüketiciler bir zamanlar yine ekonomik genişlemenin ön saflarında yer alıyor.
"Bir endişe, bu daha hızlı büyümenin yanı sıra, Anket, fiyat baskılarının yeniden canlandığını gördü. Ortalama olmasına rağmen Fiyatlar hala görülen en yavaş oranlardan birinde yükseliyor Son dört yılda enflasyon oranı arttı Şubat ayında hem mal hem de hizmetler için bazı ipuçları vermek için Endişe yaratabilecek fiyat baskılarının geniş tabanlı sıkılaştırılması politika yapıcılar faiz oranlarını çok erken düşürme konusunda."

Yani girdi fiyatları düşüyor ama çıktı fiyatları artıyor mu? Bu marjlar için iyi ama ne kadar sürdürülebilir olduğunu merak ediyorum. İç/dış talepteki farklılıklar da USD'nin güçlenmesini ön plana çıkarıyor.

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.