AUDUSD paritesi düşüşe geçti ve 4 saatlik grafikte 100/200 bar hareketli ortalamayı 0,6638'de test etti

AUDUSD paritesi bu hafta düşüşle 0,6575 ile 0,6590 arasında bir salınım alanını test etti. Yukarı yönlü bir sonraki hareket, 0,6677 ile 0,66896 arasındaki bir salınım alanının en yüksek seviyesini test etti (aşağıdaki tabloya bakın).

Son 6-7 hafta içinde ticaretin çoğunun gerçekleştiği "kırmızı kutunun" sınırlarında kalmak, tercih edilen ticaret stratejisi olarak iniş ve çıkışları korur.

Zirveden fiyat düşüşü şimdi 4 saatlik grafikte 100 ve 200 çubukluk hareketli ortalamalara ulaştı. Bu hareketli ortalamaların her ikisi de 0,6638'de yakınsamaya yakın. Ayrıca aşırılıklar arasındaki önyargıyı tanımlayan seviyeyi temsil ederler.

Şimdi hareketli ortalamaların altına inmek, teknik önyargıyı satıcının lehine daha fazla eğecek ve bir sonraki kilit hedef olarak işlem aralığının en düşük seviyesi (kırmızı kutunun en düşüğü) olacaktır.

Hareketli ortalamaların üzerinde kalmak, alıcıları daha fazla kontrol altında tutar ve işlem aralığının en yükseğinin (kırmızı kutunun en yükseği) yeniden test edilmesi için kapı açıktır.

Bir noktada kırmızı kutu kırılacak ve piyasa tüccarları bir sonraki trend benzeri hareketi anladıkça kırık kalacaktır. Şimdilik, alıcılar ve satıcılar aralığı takas etmekten mutlular.

Bu makale Greg Michalowski tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.