Dallas Fed imalat endeksi -11.3 gerçek rakam -14.4 Önceki

  • Önceki -11.3 idi
  • Çıktı endeksi -4.1 vs +1.0 Önceki

Rapordaki yorumlar:

Gıda üretimi

  • Tüketici büyümeyi teşvik edecek kadar harcama yapmaya devam edecek mi? Güvenle cevaplayamayacağım soru bu. Yemek olarak üretici, tüketicilerin yiyecek/yaşam tarzı seçimlerini sürdürmelerine ihtiyacım var büyümeye devam etmek için. Yıla çok yavaş bir başlangıç oldu.
  • Federal finansman konusundaki belirsizlik ve özel markalı müşteriler aracılığıyla bağışçı/satın alma yorgunluğu [işimizi etkileyen sorunlardır].
  • Birkaç yeni büyüme fırsatı üzerinde çalışıyoruz. 2024'ün sonları için umut verici. Veriye dayalı süreçlere eğiliyoruz ve Bu ek işin verimliliğini artırmak için otomasyon. Bu AI [yapay zeka] ve API [uygulama programlama] içerir arayüz] programları.
  • Sığır eti fiyatları ve bulunabilirliği marjlara zarar veriyor ve bunu yapıyor ürünü karlı bir şekilde çalıştırmak zor. Tavuk fiyatları da artmak.

Yazdırma ve ilgili destek faaliyetleri

  • Gelen siparişlerle ilgili bir "yaşasın" rulosunda olduk. Bugüne kadar bir önceki yıla kıyasla mevcut büyük artış. Biz Hizmetlerimize ihtiyaç duyan birkaç farklı müşteri tabanından yararlanmak, Ayrıca, büyüme ile yılın çok yoğun zamanına geliyoruz o dönem için de tahmin. Bunlar için değilse benzersiz ve biraz izole müşteri ihtiyaçları, bizim için çok yavaş olacağına inanıyorum şimdi. Bunun yerine, hem fabrikada hem de ofiste işçiler ekliyoruz. iş hacmini idare edin.

Metalik olmayan mineral ürün imalatı

  • Ülke genelinde ocak ve şubat aylarında yaşanan kötü hava koşulları yeni siparişlerde gerileme. Bu, hafif artışla birleştiğinde faiz oranları (ve ipotek oranlarında daha fazla düşüş yok), ev yapımı ve tadilat için iyi bir yön ve kaçırmamıza neden olacak ilk çeyrek beklentimiz.

Birincil metal imalatı

  • Pek çok iyi şey olabilir, ancak gerçek olay görülmeye devam ediyor.
  • İşler genel olarak hala cansız, ancak Ticaret Departmanı alüminyum ekstrüzyonlar için ön telafi edici vergileri açıkladı Meksika, Türkiye, Çin ve Endonezya'dan. Alüminyum ekstrüzyon şirketleri Bu ülkelerde bulunan kendi ülkeleri tarafından sübvanse ediliyordu hükümetler ABD'ye ürün gönderecek Ayrıca, damping ücretleri bu dört ülke ve diğer 10 ülke hakkında dosyalanmıştır. Ticaret Bakanlığı zaten damping gerçekleştiğine karar verdi. Üzerindeki görevler dampingin Mayıs 2024'te açıklanması bekleniyor.
  • Yeni yetenekler eklemek için sermaye harcamaları artıyor ve yeni ürünler. Bu nedenle bakış açımız iyileşti. Eski iş keskin bir şekilde düşüyor.

Fabrikasyon metal ürün imalatı

  • Bir işletme, yalnızca müşterilerinin işi kadar iyidir ve tamamen müşterilerinin talebine bağlıdır ve talep zayıftır. Bu, kamuoyuna açıklanandan çok daha güçlü, daha derin bir durgunluk. Eksikliği olup olmadığı müşteri ekonomik güveni, COVID sonrası ihtiyat, faiz oranları, enflasyon veya hepsinin bir kombinasyonu, talebi durdurdu. alıcıların ertelenmiş bakım ve onarımlarının temel harcamaları daha fazla erteleyemez. "Rekabetin geri çekilmesi" durumunda bile işletmeler aynı ve benzer pazar segmentlerine hizmet veriyor, kalıcı olarak kapanıyor veya operasyonları durdurmak. Sipariş hacmi iyileşmedi.

Makine imalatı

  • Siparişlerin ilk çeyrekte toparlanacağını düşünüp duruyorduk, ancak yapmadılar. Aslında, daha da azaldılar ve birbirlerinden uzaklaştılar. Dir Belirsiz bir seçim, yurtdışında barış eksikliği, para hala devam ediyor Çok pahalı, yoksa tüm ekonominin üzerinde ıslak bir battaniye mi? Biz Bilmiyorum ama ikinci yarıya girerken biraz ivme kazanmak için sabırsızlanıyoruz yılın yarısı.
  • Genel ticari faaliyetlerin yavaşladığını ve rekabetin arttığını görüyoruz Artan. Bu eğilimi genellikle işlerin yavaşlaması ve Rakipler daha aç hale gelir. Ancak, üçüncü ve Dördüncü çeyrekler umarım siyasi manzara olarak daha iyi olacak Geliştirir.
  • Yıla çok yavaş bir başlangıç yaptıktan sonra, işlerde hafif bir artış görüyoruz. İnşallah bu eğilim devam eder.

Bilgisayar ve elektronik ürün imalatı

  • Emeğin altında yatan gerçek sağlığı sadece zaman gösterecek pazar. Herhangi bir açıklama olmasa da, bir durgunlukta olduğumuzu, herhangi birine sorun dünyadaki üretici ve size bunun derinliklerinde olduğumuzu söyleyecekler. Bu ülkenin omurga üretimi hiç de iyi görünmüyor. Açık olan şu ki, ekonomik riskler bol ve yumuşak bir iniş çok uzak buradaki gerçekten. Başkentte hiç bu kadar kötü görmemiştim son 30 yılda ekipman endüstrisi.
  • Bu yıl satışlarda 400.000 dolarlık bir düşüş gördük. Çok endişeliyim.

Ulaşım ekipmanları imalatı

  • Seçim, enerji ve faiz oranı belirsizliği iş planlamasını zorlaştırıyor.

Çeşitli imalatlar

  • Vergilerle ilgili siyasi tartışmalar son derece dürüst değildir ve Vergilerde gelecekte önerilen artışlar ABD'yi daha da azaltacaktır. küresel olarak üretim rekabet gücü. Bunu çok aşağılayıcı buluyorum ve Orta ölçekli şirketler ödeme yapmıyor olarak adlandırıldığında samimiyetsiz vergilerin "adil payımız". Şu anda, ödenen toplam vergimize bakarsanız Toplam kârımıza karşılık, yüzde 60'ın üzerinde vergilendiriliyoruz. orta ölçekli imalat şirketi. İstihdamı artıramayız, Çin ile daha yüksek vergilerle rekabet etmek için teknoloji ve yenilik.
  • Satışlarımız Ekim 2023'ten bu yana alışılmadık derecede düşük ve görüyoruz Eğilim devam ediyor, ancak önümüzdeki dört ay içinde daha dramatik. Biz zorunlu olmayan işçileri işten çıkarıyor ve çalışanlar için çalışma saatlerini azaltıyor, hemen yürürlüğe girer. Otomotiv OEM'imiz [orijinal ekipman Üretici] işi yaklaşık yüzde 20 azaldı. Görüyoruz ki Katalog satışlarımızda düşüş devam etti. Genel hacimlerimiz birkaç yıl boyunca yavaş yavaş azalır. Nedenini belirleyemiyoruz Bu gerçekleşiyor.
Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.