Gelecek hafta perşembe gününe kadar başlamıyor

Bu yıl finans piyasalarındaki yaz sıkıntılarından kurtulduk, ancak önümüzdeki haftanın başlarında, özellikle Jackson Hole başlayana kadar biraz kötü olabilir.

Pazartesi, Fed'den Waller'ın 09:15 ET'de yapacağı konuşmayla başlıyor, ancak bu gün için hepsi bu kadar olacak.

Tuesday, Fed'den Bostic ve Barr'ın konuşmalarını içeriyor, ancak bunun dışında çıplak.

Çarşamba, yalnızca EIA haftalık ham petrol stokları ve 20 Yıllık tahvil ihalesi ile daha iyi değil. Öne çıkan özellik, saat 14:00 ET'de FOMC Tutanaklarının yayınlanması olacak; Orada bazı güvercin göstergeler bekliyoruz.

Perşembe, işsizlik başvuruları verileri, S&P Global PMI'lar (kompozit, hizmetler ve imalat) ve mevcut konut satışları ile toparlandığı zamandır. İlk İşsizlik Başvuruları için konsensüs 229 bin olurken, mevcut konut satışlarının %0,4 düşüş göstermesi bekleniyor. Jackson Hole Sempozyumu da başlıyor ve genellikle ABD sabahının erken saatlerinde yapılması planlanan ekstra Fed röportajları ile başlıyor.

Cuma, haftayı %0,6'lık bir düşüşle 0,63 milyona gerilemesi beklenen yeni konut satışları verileriyle kapatıyor. Ana etkinlik, Fed Başkanı Powell'ın saat 10:00'da Jackson Hole'dan yapacağı konuşma olacak, ancak Fed'in 25 baz puan için %75 fiyatlaması nedeniyle, şu anda büyük dalgalar yapmaya gerek görmüyorum. Baker Hughes, ABD Petrol Kulesi Sayısı ve CFTC pozisyon verileri günü tamamlıyor.

Jackson Hole Sempozyumu Cumartesi gününe kadar devam ediyor.

Daha fazlası için ekonomik takvime bakın.

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com tarihinde yazılmıştır.