Haftalık Piyasa Görünümü (03-07 Haziran)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER:

  • Pazartesi: Çin Caixin İmalat PMI, İsviçre İmalat PMI, Kanada İmalat PMI PMI, ABD ISM İmalat PMI.
  • Salı: İsviçre TÜFE, ABD İş Fırsatları.
  • Çarşamba: Japonya Ortalama Nakit Kazanç, Avustralya GSYİH, Çin Caixin Hizmetler PMI, Euro Bölgesi PPI, ABD ADP, Kanada Hizmetler PMI, BoC Politika Kararı, ABD ISM Hizmetleri PMI.
  • Perşembe: İsviçre İşsizlik Oranı, Euro Bölgesi Perakende Satışlar, ECB Politika Kararı, ABD İşsizlik Iddia.
  • Cuma: ABD NFP, Kanada İşgücü Piyasası raporu.

Pazartesi

ABD ISM İmalat PMI verisi bekleniyor 49.8'e karşı 49.4'te. S&P Küresel İmalat PMI 52,4'e yükseldi 51.1'e kıyasla ve genel olarak rapor, ticari faaliyetin bir iki yılın en yüksek seviyesi. Ayrıntılar ayrıca "hem girdi maliyetleri hem de çıktı Fiyatlar daha hızlı arttı ve imalat ana sektör olarak devraldı son iki aydaki fiyat artışının kaynağı." Ancak, "genel Satış fiyatı enflasyon oranı geçmişte görülen ortalamanın altında kaldı yıl".

Salı İsviçre

TÜFE M/A verisinin %0,4 gelmesi bekleniyor. %0.3 önce. son Rapor, Y/Y oranıyla beklentileri aştı %1,1'lik beklentiye kıyasla %1,4'te geldi, ancak oran hala SNB'nin içindeydi Tahminleri. Haziran ayında yapılacak bir faiz indirimi temelde yazı tura atmak, ancak aşağı yönlü bir sürpriz piyasanın başka bir kesinti için biraz daha kendine güvendiğini görmeli.

SNB's Başkan Ürdün ayrıca yukarı doğru İsviçre enflasyonuna yönelik riskler gerçekleşecek olsaydı, bunlar büyük olasılıkla yabancı satarak önlenebilecek daha zayıf bir frank ile ilişkili döviz rezervleri (CHF satın alma). Bu nedenle, yukarı yönlü bir sürpriz İsviçre Frangı, piyasanın hem bir şansı hem de bir şansı fiyatlaması gerektiği için daha büyük bir destek Haziran ayında faiz indirimi ve merkez bankasının para birimini desteklemesini bekliyoruz.

ABD İş Fırsatlarının düşmesi bekleniyor önceki 8.488 milyona kıyasla 8.350 milyona. last Rapor bir kez daha düşüş gösterdi. İşgücü piyasası daha iyi dengelenmeye devam ediyor. Bırakma oranı da yeni bir döngünün en düşük seviyesine geriledi ve bu, enflasyon için iyi bir haber olmalı. genellikle ücret artışına yol açar.

Çarşamba günü

BoC'nin faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. %5.00 ila %4.75. Piyasa bazlı olasılık, ardından %80 şansa sıçradı. soft Kanada GSYİH verileri. Beklentiler zaten faiz indirimi yönündeydi. last Canadian BoC'nin tercih ettiği temel enflasyon ölçümlerinin yer aldığı TÜFE raporu aşağı yönlü sürpriz yaptı ve sonunda %1-3 hedef bandına düştü. bu Merkez bankası muhtemelen başka bir faiz indirimi için önceden taahhütte bulunmaktan kaçınacak ve verilere bağlı olacağını belirtin.

ABD ISM Hizmet PMI verisinin açıklanması bekleniyor. Önceki 50,5 ve 49,4. Daha önce de belirtildiği gibi, S&P Küresel PMI'lar, özellikle Hizmetler önlemi ile yukarı yönlü sürpriz yaptı beklentileri büyük bir farkla aştı. Odak noktası muhtemelen İstihdam alt endeksi NFP raporu öncesinde ama şu ana kadar elde ettiğimiz veriler ABD ekonomisinin iyi gittiğini ve işgücü piyasasının dirençli kaldığını gösteriyor.

Perşembe

ECB'nin faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor %4,00'den %3,75'e kadar. Bu faiz indirimi çok güçlü bir şekilde telgraflandı, bu nedenle Merkez bankasının bundan sonra ne yapmayı planladığına odaklanılacak. Son veriler işgücü piyasasının kalmasıyla ekonominin ivme kazandığını gösterdi kuvvetli. Bu, politika yapıcılara temkinli tarafta hata yapmaları için bir neden verebilir her ne kadar en son Euro Bölgesi PMI'lar enflasyonist baskıların azalmaya devam ettiğini gösterdi. bu piyasa bu yıl ECB'den iki faiz indirimi daha bekliyor ama her zaman olduğu gibi durumda, bu verilere bağlı olacaktır.

ABD İşsizlik Başvuruları olduğu için her hafta takip edilmesi gereken en önemli sürümlerden biri olmaya devam ediyor. işgücü piyasasının durumu hakkında daha zamanlı gösterge. Bunun nedeni Fed'in hedefine düşen dezenflasyon, zayıflayan bir işgücü piyasası ile daha olası. Esnek bir emek Ancak pazar, hedefe ulaşılmasını zorlaştırabilir.

İlk Talepler döngü etrafında gezinmeye devam ediyor düşük seviyelerde, Devam Eden Talepler ise 1800K seviyesi civarında sağlam kalmaya devam ediyor. Bu hafta İlk İddialar 219K'ya karşı 215K beklenirken, Devam Eden İddialar için bu yazının yazıldığı sırada bir fikir birliği yoktur. önceki sürümde 1797 bin beklenti ve önceki 1787 bine kıyasla 1791 bine yükseldi.

Cuma günü

ABD NFP'nin Mayıs ayında eklenen 180 bin iş ile Nisan ayındaki 175 bin iş sayısı, İşsizlik Oranı ise değişmeyerek %3,9'da kaldı. Ortalama Saatlik Kazanç Y/Y verisinin bir önceki %3,9'dan düşüşle %3,9 gelmesi beklenirken, A/Y verisi %0,3 olarak görülüyor önceki %0,2'ye kıyasla.

Mayıs ayı işgücü piyasası Şimdiye kadar elde ettiğimiz veriler genel olarak olumluydu ve S&P Global PMI'lar iş kaybı oranındaki yavaşlama, ABD İşsizlik Başvuruları güçlü tutunuyor, ve ABD Tüketici Güveni raporundaki işgücü piyasası detayları toparlanıyor. Bu yüzden Önyargı, iyi bir salıverilmeye doğru çarpıtılmalıdır.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.