Haftalık Piyasa Görünümü (04-08 Mart)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER:

  • Pazartesi: İsviçre TÜFE.
  • Salı: Tokyo TÜFE, Çin Caixin Hizmet PMI, Euro Bölgesi PPI, ABD ISM Hizmet PMI.
  • Çarşamba: Avustralya GSYİH, Euro Bölgesi Perakende Satışlar, ABD ADP, BoC Politika Kararı, ABD İstihdamı Açılışlar, Fed Başkanı Powell'ın Tanıklığı.
  • Perşembe: Japonya Ücret verileri, İsviçre İşsizlik Oranı, ECB Politika Kararı, ABD İşsizlik İddialar, Fed Başkanı Powell'ın Tanıklığı.
  • Cuma: ABD NFP, Kanada İşgücü Piyasası raporu.

Pazartesi günü

İsviçre TÜFE Y/Y verisinin açıklanması bekleniyor Önceki %1,3'e kıyasla %1,1'e geriledi. last Beklentileri büyük bir farkla kaçırdığını bildirin ve piyasanın %60'lık bir şansı fiyatlamasıyla güçlü bir güvercin tepkiye yol açtı. Mart ayında 25 baz puanlık faiz indirimi. Bu ay faiz indirimini bir kez daha kaçırmalı, Ancak yense bile, piyasa için çok fazla değişmemelidir.

Salı

Tokyo Çekirdek TÜFE Y/Y, Ulusal TÜFE için öncü göstergenin önceki %1,6'dan düşüşle %2,5'e yükselmesi bekleniyor. Japonya'da enflasyon istikrarlı bir şekilde düşüyor ve şu anda temelde hedefte (eski enerji/gıda önlemi hariç). Bununla birlikte, BoJ yalnızca Ücret artışına odaklanmak ve bahar ücret görüşmeleri politikalarını belirleyecek. BoJ's Takata kısa süre önce momentumun ücret görüşmelerinde arttığını ve %2'lik enflasyon hedefine ulaşıldığını Görünüre girmek. Bu, piyasada Yen ile güçlü bir tepkiye yol açtı kazançların çoğunu geri vermeden önce yönetim kurulu genelinde toplanmak.

ABD ISM Hizmet PMI verisinin açıklanması bekleniyor. Önceki 53.0 ve 53.4. En son US S&P Global Hizmetler PMI şaşırtıcı bir şekilde açıklandı beklentileri kaçırdı ve "hizmet çıktısı olumlu momentum, yeni işlerde olumlu bir değişiklikle tutarlı olmasına rağmen, Büyüme hızı üç ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu arada hizmet sağlayıcılar çalışan sayılarını artırmaya devam etti. Yine de, işe alım hızı satış büyümesindeki düşüş trendi, şirketleri temkinli büyümeye ittiği için yavaşladı. yavaşlayan siparişler. Fiyat cephesinde, firmaların karşı karşıya olduğu maliyet enflasyonu azaldı Dönem boyunca, ancak hizmet sağlayıcılar üretimlerini artırmaya devam etti Ücret.

Çarşamba

BoC'nin faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor piyasanın Haziran ayında ilk faiz indirimini beklemesiyle %5,00'te sabit kaldı. Olarak Merkez bankasının sıkılaştırma eğilimini last'ta bıraktığını hatırlattı toplantısı ve son ekonomik veriler BoC'nin her şeyi değiştirmeden tutacağını ve hasta duruşu. Bu nedenle, bu özel toplantı bir olay olmamalıdır.

ABD İş Fırsatlarının düşmesi bekleniyor önceki 9.026 milyona kıyasla 8.895 milyona. Bu, ABD'nin ilk büyük işgücü piyasası olacak rapor ve eski olmasına rağmen (Ocak verileri), genellikle bir pazardır hareketli sürüm. Piyasa muhtemelen işe alım ve işten ayrılma oranlarına odaklanacaktır. Her ikisi de son zamanlarda pandemi öncesi trendin altına düştü.

Fed Başkanı Powell Kongre'de ifade verecek Ve her zaman olduğu gibi, piyasa katılımcıları herhangi bir görüş veya ipucuna dikkat edeceklerdir. para politikası yörüngesi. Metin genellikle tanıklık, böylece ipuçları veya "önyargı" için taranacak, ancak piyasa da açılış konuşmalarını takiben Soru-Cevap bölümüne odaklanın.

Perşembe

Japonya Ortalama Nakit Kazancı Y/Y BoJ'un yalnızca ücret artışına odaklandığı göz önüne alındığında izlenmesi gereken bir veri noktası olabilir. bu Geçen ay açıklanan veriler, yıllık bazda %1,3 beklentisine kıyasla %1,0 artan tahminleri kaçırdı ve %0.2 önce. Yine de dikkatler bahar ücret müzakerelerinde kalmaya devam ediyor, ancak Enflasyondaki gevşeme, reel ücretlerin pozitif bölgeye çekilmesine yardımcı olabilir.

ECB'nin mevduatı elinde tutması bekleniyor oranı değişmeyerek %4,00'de kaldı. Merkez bankası üyeleri desteklemeye devam ediyor. sabırlı duruş ve fikir birliği, 2024'ün 1. çeyreği ücret verilerini beklemekten önce Haziran ayında bir faiz indirimi yapmayı düşünüyor, ki bu da mevcut piyasanın Beklenti. Son veriler Euro Bölgesi olarak ECB'nin duruşunu destekliyor TÜFE beklentileri aştı ve labor Piyasa tarihsel olarak sıkı kalmaya devam ediyor.

ABD İşsizlik Başvuruları bir olmaya devam ediyor üzerinde daha zamanlı bir gösterge olduğu için her hafta en önemli sürümlerden işgücü piyasasının durumu. İlk Talepler döngü etrafında gezinmeye devam ediyor en düşük seviyelerde, Devam Eden Talepler ise döngünün en yüksek seviyelerinde sağlam kalmaya devam ediyor. Fikir birliği yok bu yazının yazıldığı sırada, ancak geçen hafta İlk Talepler 251K'ya karşı geldi. 210 bin bekleniyor ve 1874 bin beklentiye karşı 1905 binde devam eden başvurular.

Cuma

ABD NFP raporunun 200 bin göstermesi bekleniyor Şubat'ta eklenen işler, Ocak'ta 353 bine kıyasla ve İşsizlik Oranı kalacak %3,7'de değişmedi. Ortalama Saatlik Kazanç Y/Y raporunun %4,5'ten düşüşle %4,4 gelmesi bekleniyor önceki %0,6'ya kıyasla M/M ölçütü %0,3 olarak görülüyor. Haftalık Ortalama Saatlerin önceki 34,1'den 34,3'e yükselmesi bekleniyor. last Rapor piyasaları büyük bir sürprizle şaşırttı. Hanehalkı anketinde ikinciyi gösteren tek kötü okumalarla yenin istihdamda art arda düşüş ve haftalık ortalama çalışma saatlerinin keskin bir şekilde düşmesi durgunluk seviyeleri, ortalama saatlik kazanç baskısını da çarpıttı.

Kanada İşgücü Piyasası raporu Şubat ayında 20 bin iş eklenmesi beklenirken, Ocak ayında 37,3 bin iş eklendi ve İşsizlik Oranı önceki %5,7'den %5,8'e yükselecek. Odak noktası BoC'nin daha çok ilgilendiği şey bu olduğu için ücret artışı rakamında da olacak ile.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.