Haftalık Piyasa Görünümü (15-19 Nisan)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER:

  • Pazartesi: Yeni Zelanda Hizmet PMI, Euro Bölgesi Sanayi Üretimi, ABD Perakende Satışlar, ABD NAHB Konut Piyasası Endeksi, PBoC MLF.
  • Salı: Çin Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar, İngiltere İşgücü Piyasası raporu, Euro Bölgesi ZEW, Kanada TÜFE, ABD Konut Başlangıçları ve İnşaat İzinleri, ABD Sanayi Üretim.
  • Çarşamba: Yeni Zelanda TÜFE, İNGİLTERE TÜFE.
  • Perşembe: Avustralya İşgücü Piyasası raporu, ABD İşsizlik Başvuruları.
  • Cuma: Japonya TÜFE, İngiltere Perakende Satışlar.

Pazartesi

PBoC'nin MLF oranını koruması bekleniyor %2.50'de değişmedi. Son "etkinlik" verileri, en son PMIs güçlü geliyor. CPI Ancak rakamlar, deflasyonist tehdit olarak beklentileri büyük bir farkla kaçırdı mevcut kalır. PBoC Valisi Pan, hala sahip olduklarını belirtti. Para politikası için yeterli alan, bu nedenle politika faizlerinde ayarlamalar göz ardı edilemez.

ABD Perakende Satışlar A/A Açıklanması Bekleniyor Bir önceki %0,6'ya kıyasla %0,3 iken, Otomobil hariç Perakende Satışlar rakamı %0,4 olarak görülüyor önceki %0,3'e kıyasla. Perakende Satışlar herkesin bildiği gibi değişkendir, ancak altta yatan Eğilim, istikrarlı harcamaları ve işgücü piyasasındaki dayanıklılığı gösteriyor ve ekonomik aktivitedeki son toparlanmanın devam etmesini bekleyebiliriz. Eğer biz Bir ıskalayın, piyasa üçüncü tarafından belirlenen trend olarak tepkiyi soldurmalıdır ABD TÜFE'sinin Perakende Satışlar verisiyle değişmesi pek olası değil.

Salı günü

İngiltere İşsizlik Oranının açıklanması bekleniyor %3,9'da değişmeden kaldı ve bu yazının yazıldığı sırada bir fikir birliği yok. diğer rakamlar. Odak noktası esas olarak ücret artışı ölçütleri olacak, ancak Bazı büyük sürprizlerle karşılaşmadığımız sürece, piyasanın fiyatlandırmasının değişmesi pek olası değil Piyasa katılımcıları bir sonraki İngiltere TÜFE raporunu arayacaklar gün.

Kanada TÜFE için bir fikir birliği yok yazma sırasında okumalar, ancak her zaman olduğu gibi, dikkat üzerinde olacaktır. BoC'nin en çok endişe duyduğu şey olduğu için temel enflasyon ölçümleri. Merkez bankası latest Para Politikası Toplantısı Satır Başı Kaldırıldı Daha önce enflasyonla ilgili endişelerini dile getirdiği açıklama Outlook. Bu, zayıf emeği takip ettiği için güvercin bir hareket olarak yorumlandı piyasa ve enflasyon Rapor. Piyasa, BoC'nin Haziran ayında faiz oranlarını düşürdüğünü görüyor, ancak merkez bankası beklentileri karşılamaya devam etmek için dezenflasyonist eğilime ihtiyaç duyacaktır.

Çarşamba Yeni

Zelanda TÜFE Y/Y verisinin açıklanması bekleniyor. %4,1'e karşı %4,7, Q/Q ölçütü ise önceki %0,5'e karşı %0,7 olarak görülüyor. RBNZ (Türkçe) latest Para Politikası Toplantısı sıkılaştırma önyargısı ve OCR'nin kısıtlayıcı bir konumda kalması gerekeceğini belirtti. uzun bir süre için seviye. bu Merkez bankası politikayı ancak 2025'te normalleştirmeyi beklerken, piyasa Ağustos'ta ilk faiz indirimi. Büyük sürprizlerle karşılaşmadığımız sürece, veriler pek olası değil piyasanın fiyatlandırmasını çok değiştirmek.

İngiltere'de TÜFE y/Y raporunun %3.1 gelmesi bekleniyor. Daha önce %3,4 iken, bir önceki %0,6'ya kıyasla %0,0,4 olarak görülüyor. Çekirdek TÜFE y/Y raporunun bir önceki %4.5'ten düşüşle %4.3 gelmesi bekleniyor. BoE çok endişeli %6,1 gibi rahatsız edici bir seviyede olan Hizmet Enflasyonu oranı hakkında, Yani bu en önemli veri noktası olacak. Temelde 50/50 var Haziran ayında bir faiz indirimi şansı var ve BoE'nin bunu gerçekleştirmesi pek olası değil Enflasyon oranlarında kayda değer bir gevşeme olmadıkça beklentiler (özellikle hizmet enflasyonu) önümüzdeki birkaç ay içinde veya işgücü Bu arada piyasa çatlakları.

Perşembe

Avustralya İşgücü Piyasası raporu Mart ayında 116,5 bin kişiye kıyasla 15,5 bin iş eklenmesi bekleniyor in Şubat Ayı ve İşsizlik Oranı Açıklanacak önceki %3,7'ye kıyasla %3,9'a yükseldi. Büyük sürprizler olmadıkça, veriler Beklenen ilk faiz indirimi ile piyasa için çok fazla değişiklik olması pek olası değil. Kasım.

ABD İşsizlik Başvuruları bir olmaya devam ediyor Timelier olduğu için her hafta takip edilecek en önemli sürümlerden işgücü piyasasının durumuna ilişkin gösterge. Bunun nedeni, dezenflasyonun Fed'in hedefi, zayıflayan bir işgücü piyasası ile daha olası. Dayanıklı bir Ancak işgücü piyasası, hedefe ulaşılmasını zorlaştırabilir. İlk Talepler döngünün en düşük seviyelerinde gezinmeye devam ederken, Devam Eden Talepler 1800K seviyesi civarında sağlam kalmaya devam ediyor. Şu anda bir fikir birliği yoktur. prior olmasına rağmen yazma Haftanın ilk başvuruları 215 bine karşı 211 bin seviyesinde gerçekleşti 1800'e kıyasla 1817 binde beklenen ve Devam Eden Başvurular.

Cuma

Japonya Çekirdek TÜFE Y/Y verisinin Daha önce %2,6'ya karşı %2,8, diğer önlemlerde fikir birliği yok. BoJ devam ediyor başka bir faiz artırımının bağlı olacağından bahsederken statükoyu desteklemek veriler üzerinde. Böyle bir hareketin zamanlaması Temmuz ayında belirsizliğini koruyor ve Ekim ayı masada, ikincisi en olası olanı olmasına rağmen. Bununla birlikte, enflasyonun yükselme eğiliminde olduğunu görmeye başlarsak, BoJ muhtemelen Temmuz ayında zaten hareket edin.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.