Haftalık Piyasa Görünümü (15-19 Ocak)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

:
  • Pazartesi: PBoC MLF, ABD Piyasaları MLK Günü, BoC İş Görünümü Anketi için kapandı.
  • Salı: İngiltere İşgücü Piyasası raporu, Kanada TÜFE, Fed'den Waller.
  • Çarşamba: Çin Endüstriyel Üretim ve Perakende Satışlar, Birleşik Krallık TÜFE, ABD Perakende Satışlar, ABD Sanayi Üretimi, ABD NAHB Konut Piyasası Endeksi.
  • Perşembe: Avustralya İşgücü Piyasası raporu, ECB Tutanakları, ABD İnşaat İzinleri ve Konut başlangıçları, ABD işsizlik başvuruları, Yeni Zelanda İmalat PMI.
  • Cuma: Japonya TÜFE, Birleşik Krallık Perakende Satışlar, Kanada Perakende Satışlar, ABD Michigan Üniversitesi Tüketici Duyarlılığı.

Pazartesi

PBoC, MLF operasyonunu şu tarihte yürütecek: Pazartesi ve oranı düşürmeye mi yoksa değiştirmemeye mi karar vereceklerini göreceğiz. 2.50%. some 10 baz puanlık indirim beklentileri yarın LPR oranlarında da bir indirim için zemin hazırlayacak. En son Çince Enflasyon verileri göstermeye devam ediyor PBoC'ye politikalarını gevşetmek için geniş bir alan sağlayan deflasyonist baskılar ayrıca.

Salı günü

İngiltere İşsizlik Oranının açıklanması bekleniyor %4,2'ye kıyasla %4,3'e yükseldi Önceki. İkramiye hariç ortalama kazanç, önceki %7,3'e kıyasla %6,6 olarak görülürken, Bonus dahil olanlar %6.8 iken önceki %7.2'de görülüyor. Bu rapor olası değil merkez bankası "beklemeyi" desteklemeye devam ederken BoE için herhangi bir şeyi değiştirmek ve gör" yaklaşımı, ancak piyasanın fiyatlandırması kesinlikle etkilenecektir. Ertesi gün İngiltere TÜFE'nin açıklanmasıyla birlikte daha fazlası gelecek veriler rapor.

Kanada TÜFE Y/Y verisinin %3,3 gelmesi bekleniyor %3,1'e kıyasla, M/M ölçütü ise önceki %0,1'e kıyasla -%0,3 olarak görülüyor. BoC temel enflasyon ölçütlerine odaklanmıştır (ortak, medyan ve kırpılmış ortalama) ve oranlar %1-3 hedef aralığına yaklaşsa da, Vali Macklem, hem enflasyon hem de ücret konusunda daha fazla ilerleme görmek istediklerini söyledi büyüme cepheleri. Bir hatırlatma olarak, son raporlar tam tersi oldu temel inflation ile yön daha yüksek ve wage büyüme hızlanıyor.

Son zamanlardaki agresif gevşeme göz önüne alındığında finansal koşullar, Fed'den Waller'ın bir konuşma yapacağını belirtmekte fayda var. Brookings, ekonomi ve para politikası üzerine bir Soru-Cevap oturumu izleyecek. Waller önemli bir FOMC üyesidir çünkü değişiklikler için bir "öncü gösterge" olmuştur. Fed'in politikası. Aralık 2021'de QT hakkında konuşan ilk kişi oydu ve ilki Kasım 2023'teki faiz indirimlerinden bahsediyor.

Çarşamba günü

İngiltere TÜFE y/Y raporunun %3.8 gelmesi bekleniyor. %3,9 önce, M/M ölçütü ise önceki %-0,2'ye kıyasla %0,2 olarak görülüyor. Çekirdek TÜFE E/Y Önceki %5,1'e kıyasla %4,9 olması bekleniyor, ancak A/A rakamı için bir fikir birliği yok Önceki sürüm -%0,3'lük bir düşüş gösterdi. Yine, bu raporda hiçbir Şubat ayı BoE toplantısına bağlı ancak piyasanın Mayıs ayında beklenen ilk kesinti ve toplam 125 baz puanlık indirim ile fiyatlama yıl sonuna kadar görüldü.

ABD Perakende Satışlar A/A verisinin %0,4'e karşı %0,3 önceki, Ex-autos ölçüsü ise önceki %0,2'ye kıyasla %0,2 olarak görülüyor. Ayrıca izleyin Kontrol Grubu, tüketici harcamalarının daha iyi bir göstergesi olarak kabul edilir ve birkaç aydır sürekli olarak beklentileri aşıyor.

Perşembe

Avustralya İşsizlik Oranı Aralık ayında eklenen 18 bin iş ile %3,9'da değişmeden kalması bekleniyor Kasım'da görülen 61,5 bine. Bu raporun Şubat RBA toplantısı üzerinde hiçbir etkisi olmayacak, ancak piyasanın fiyatlamasını etkilerken, zayıf bir raporun faiz indirimlerini artırması muhtemeldir Monthly'deki son ıskalamadan sonra beklentiler Avustralya TÜFE verileri.

ABD İşsizlik Başvuruları Timelier olduğu için her hafta en önemli sürümlerden biri olmaya devam ediyor işgücü piyasasının durumuna ilişkin gösterge. İlk Talepler havada asılı kalmaya devam ediyor döngünün en düşük seviyeleri civarındayken, yeni bir döngünün en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra Devam Eden Talepler düşüş eğilimi göstermeye başladı. Bu hafta konsensüs İlk Başvuruları 207 bin olarak görüyor vs. 202K önce, Geçen haftanın sayısı 1834K olmasına rağmen, Devam Eden Talepler için yazma zamanı önceki 1868 bin puana karşı.

Cuma

Japonya Çekirdek TÜFE Y/Y verisinin %2,3'e karşı %2,5 prior. Japonya'da manşet enflasyon ölçüsü istikrarlı bir şekilde gevşemektedir. enerji deflasyonu, ancak gıda ve enerjiyi hariç tutan Çekirdek-Çekirdek ölçüsü fiyatlar, bunu daha yavaş bir hızda yapıyor. Tokyo için öncü gösterge olarak görülen TÜFE Ulusal TÜFE, son zamanlarda daha da düştü ve Ortalama Nakit Kazançlar çok daha yavaş gösterdi beklenenden daha fazla büyüme oranı. Bu durum normalleşme beklentilerini artırdı BoJ'un aradığı koşullar olduğu için para politikasının daha da uzaklaşması gerçekleşmiyor.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.