Haftalık Piyasa Görünümü (15-19 Temmuz)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER:

  • Pazartesi: Yeni Zelanda Hizmetleri PMI, PBoC MLF, Çin Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar, Euro Bölgesi Sanayi Üretimi, BoC İş Görünümü Anketi, Fed Başkan Powell.
  • Salı: Euro Bölgesi ZEW, Kanada TÜFE, ABD Perakende Satışlar, ABD NAHB Konut Piyasası Endeksi.
  • Çarşamba: Yeni Zelanda Q2 CPI, Birleşik Krallık CPI, ABD Konut Başlangıçları ve İnşaat İzinleri, ABD Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanımı, Fed'in Waller'ı, Fed Bej Kitap.
  • Perşembe: Avustralya İşgücü Piyasası raporu, Birleşik Krallık İşgücü Piyasası raporu, ECB Politikası Karar, ABD İşsizlik Başvuruları.
  • Cuma: Japonya TÜFE, İngiltere Perakende Satışlar, Kanada Perakende Satışlar.

Pazartesi

günü

PBoC'nin MLF oranını koruması bekleniyor %2,50'de değişmeyerek işlem gördü. Reuters bildirdi piyasa katılımcılarının MLF oranının önemine inandıkları, PBoC, etkinliğinin etkinliğini artırmaya çalıştıkça kademeli olarak azalır. faiz koridoru. PBOC geçen yıl yeni bir nakit yönetimi mekanizması tanıttı hafta ve Vali Pan Gongsheng geçtiğimiz günlerde yedi günlük ters repo Oran, temel politika faizinin "temel olarak işlevini yerine getirir".

Salı

Kanada Kesilmiş Ortalama TÜFE Y/Y Beklentiler önceki %2,9'dan düşüşle %2,8 olarak gelirken, Medyan TÜFE Yıllık/Y %2,7 olarak görülüyor. %2.8 önce. BoC, arka arkaya bir oran sunmak için muhtemelen iyi huylu verilere ihtiyaç duyacaktır ücret artışının son işgücünde %5,6'ya yükseldiği göz önüne alındığında Temmuz ayında kesinti piyasa raporu. Piyasa atıyor Temmuz ayında faiz indirimi ihtimali %78 ve verilerde yukarı yönlü bir sürpriz var. kabaca %50'ye düşebilir.

ABD Perakende Satışlar M/A verisinin açıklanması bekleniyor. Önceki %0,1'e karşı %0,0 iken, Ex-Autos M/M ölçümü %0,1'e karşı %-0,1 olarak görülüyor Önce. Tüketici harcamaları oldukça istikrarlı, bu da yapacağınız bir şey Olumlu reel ücret artışı ve esnek işgücü piyasası göz önüne alındığında bekliyoruz. Sahibiz ayrıca UMich'te de bazı zayıflıklar görüyorum. Tüketici Duyarlılığı ki bu da şunu önerebilir: Tüketici harcamalarının biraz yumuşaması muhtemeldir.

Çarşamba günü

Yeni Zelanda 2. çeyrek TÜFE Y/Y verisinin açıklanması bekleniyor Bir önceki %4,0'a kıyasla %3,5 iken, bir önceki çeyrek ölçüsü %0,6'ya kıyasla %0,6 olarak görülüyor. Olarak hatırlatma, RBNZ OCR'yi Temmuz ayında %5,5'te sabit tuttu, ancak yumuşattı dil biraz, bu da istedi Piyasanın yıl sonuna kadar faiz indirimi beklentilerini artırması bekleniyor. İlk faiz indirimi Ekim ayında görülüyor.

İngiltere'de TÜFE y/y raporunun %2,0 gelmesi bekleniyor. Daha önce %2,0 iken, M/M ölçümü bir önceki %0,3'e kıyasla %0,1 olarak görülüyor. Çekirdek TÜFE Yıllık/Y için beklentiler bir önceki %3,5'ten düşüşle %3,4 geliyor. Piyasa %60'lık bir şans veriyordu Ağustos ayında bir faiz indirimi, ancak bazı şahinlerin ardından bu %50'ye düştü. BoE'den gelen yorumlar Hap.

Merkez bankası baş ekonomisti şunları söyledi: Faiz indirimi zamanının şimdi olup olmadığı açık bir soruydu ve Bir sonraki politika kararından önce daha fazla verinin geleceğini, ancak bunu yapmak zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi. Herhangi bir veya iki sürümün kendi özelliklerine ne kadar ekleyebileceği konusunda gerçekçi olun. değerlendirme.

Bu, fazla bir şey olmadığını gösteriyor Enflasyon verileri gelmedikçe ilk indirimi Ağustos ayında gerçekleştirmeye istekli son derece iyi ya da iş verileri son derece çirkin bir tablo gösteriyor.

Perşembe

Avustralya İşgücü Piyasası raporu Mayıs ayında 39,7 bin olan işsizlik oranının Haziran ayında 20 bin iş eklendiğini göstermesi bekleniyor Oran %4,0'da sabit kalacak. Veriler açısından hiçbir şeyi değiştirmemelidir Herkes Avustralya 2. çeyrek TÜFE raporunu beklerken politika beklentileri 31 Temmuz'da.

İngiltere İşgücü Piyasası raporunun şu şekilde açıklanması bekleniyor Mayıs ayındaki -140 bine kıyasla Haziran'da 45 bin iş eklendiğini ve İşsizlik Oranının %4,4'te ise değişmeyerek kaldı. Odak noktası, Ortalama ile ücret artışı olacaktır Bonus dahil kazançlar, önceki %5,9'a kıyasla %5,7 olarak bekleniyor ve Ortalama Bonus hariç kazançlar, bir önceki %6,0'ya kıyasla %5,7 olarak görüldü.

Veriler bu kadar etkilememelidir. BoE'nin Ağustos ayı kararına ilişkin beklentiler, ancak ücret artışında yumuşama ya da çirkin İstihdam rakamları, piyasada daha fazla rahatlama beklentilerini artırmalıdır yıl sonuna kadar 49 baz puanlık indirimler fiyatlanıyor.

ECB'nin faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor %3,75'te değişmeyerek işlem gördü. Merkez bankası sözcüleri sayısız kez şunu söylediler: daha fazla veri beklemek istedikleri için Temmuz ayında hiçbir şey yapmayacaklar. Bu nedenle, bu bir etkinlik olmayacak ve bir sonraki gerçekten açık toplantı Eylül ayında. Piyasa, yıl sonuna kadar 46 baz puanlık ek bir gevşeme öngörüyor.

ABD İşsizlik Başvuruları olduğu gibi her hafta takip edilmesi gereken en önemli sürümlerden biri olmaya devam ediyor İşgücü piyasasının durumu hakkında daha zamanlı bir gösterge.

İlk İddialar devam ediyor Çevrimin en düşük seviyelerinde ve oluşturulan 200K-260K aralığının içinde oldukça kararlı 2022'den beri. Devam Eden İddialar ise sürekli bir artış gösteriyor Son zamanlarda, her hafta yeni döngü zirveleri basan verilerle (geçen hafta olmasına rağmen) bir geri çekilme gördük).

Bu da gösteriyor ki işten çıkarmalar hızlanmıyor ve işe alımlar daha bastırılırken düşük seviyelerde kalıyor. Bu göz önünde bulundurulması gereken bir şey. Bu hafta İlk Başvuruların 235 bin seviyesinde olması bekleniyor. 222 bin önce, önceki okumada 1856 bininden 1852 bine bir düşüş görmesine rağmen, bu yazının yazıldığı sırada Devam Eden İddialar için bir fikir birliği yokken.

Cuma

günü Japonya'da Çekirdek TÜFE y/Y verisinin %2,7 gelmesi bekleniyor önceki %2,5'e kıyasla. Enflasyon Japonya'da temelde hedefte ve bir işaret eden güçlü sinyaller yok. yeniden hızlanma. Japonya'nın çabaladığı göz önüne alındığında bir faiz artırımı görmek zor onlarca yıl boyunca enflasyona ulaşmak ve bu başarıyı şu şekilde mahvedebilir: sıkılaştırma politikası.

BoJ için veriler çok fazla değişmemeli bunun önümüzdeki dönemde tahvil alımlarını "önemli" miktarda azaltması bekleniyor. Piyasanın da %58 olasılıklı bir oran atadığı politika toplantısı Zam.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com tarihinde yazılmıştır.