Haftalık Piyasa Görünümü (16-20 Eylül)

yaklaşan ETKİNLİKLER:

  • Pazartesi: Yeni Zelanda Hizmetler PMI.
  • Salı: Euro Bölgesi ZEW, Kanada TÜFE, ABD Perakende Satışlar, ABD Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanımı, ABD NAHB Konut Piyasası Dizin.
  • Çarşamba: Birleşik Krallık TÜFE, ABD Konut Başlangıçları ve İnşaat İzinleri, BoC müzakere özeti, FOMC politika kararı.
  • Perşembe: Yeni Zelanda 2. çeyrek GSYİH, Avustralya İşgücü Piyasası rapor, BoE Politika Kararı, ABD İşsizlik Başvuruları.
  • Cuma: Japonya TÜFE, PBoC LPR, BoJ Politika Kararı, Birleşik Krallık Perakende Satışlar, Kanada Perakende Satışlar.

Salı

Kanada TÜFE Yıllık, bir önceki %2,5'ten düşüşle %2,1 olarak beklenirken, A/A ölçümü %0,0 olarak görülüyor önceki %0,4'e kıyasla. Her zaman olduğu gibi, odak noktası temel enflasyon önlemleri üzerinde olacaktır. Kırpılmış Ortalama TÜFE Y/Y raporunun bir önceki %2,7'den düşüşle %2,5 gelmesi ve Medyan TÜFE açıklanması bekleniyor Yıllık, bir önceki %2,4'ten düşüşle %2,3 seviyesinde görülüyor.

BoC Bunun için kalan son iki toplantının her ikisinde de faizleri 25 baz puan düşürmesi bekleniyor yıl, ancak merkez bankasının daha büyük faiz indirimleri yapma şansı da var büyüme ve enflasyonun tahmin edilenden daha zayıf olması durumunda Vali Macklem geçen hafta bahsetmişti.

ABD Perakende Satışlar aylık ve aylık verilerin bir önceki %1,0'den düşüşle %0,2 gelmesi beklenirken, Ex-Autos M/M ölçümü şöyle bir önceki %0,4'ten bu yana %0,3 seviyesinde görüldü. Odak noktası Kontrol Grubu figürü üzerinde olacaktır bir önceki %0,3'ten düşüşle %0,2 gelmesi bekleniyor.

Tüketici harcamaları istikrarlı olmuştur, bu da olumlu gerçek göz önüne alındığında bekleyeceğiniz bir şeydir ücret artışı ve esnek işgücü piyasası. Ayrıca istikrarlı bir toparlanma görüyoruz UMich Tüketici Öneren duygu tüketicilerin finansal durumunun istikrarlı/iyileşiyor olması.

Çarşamba

:

Birleşik Krallık TÜFE Y/Y Bir önceki %2,2'den düşüşle %2,2 olması beklenirken, a/a ölçümü %0,3 olarak görülüyor. Önceki %-0.2. Çekirdek TÜFE Y/Y raporunun bir önceki %3,3'ten düşüşle %3,5 gelmesi beklenirken, A/A Bu rakam bir önceki %0,1'e kıyasla %0,4 olarak görülüyor.

Piyasa bekliyor BoE'nin önümüzdeki toplantıda faizleri sabit tutması ve ardından faizleri düşürmesi Kasım ve Aralık aylarında 25 baz puan.

Konsensüs Ekonomistler arasında Fed'in faizleri 25 baz puan düşürmesi bekleniyor. Piyasa fiyatlandırması yine de 25 ve 50 baz puanlık bir kesinti arasında eşit olarak bölünmüştür. Bazı insanlar bunu söylüyor Standart bir 25 baz puan ile başlamak daha iyi olurdu çünkü ekonomi hala iyi ve 50 baz puan panik olarak görülebilir.

Merkez bankacılığı Ayrıca risk yönetimi hakkında da. Piyasa fiyatlaması Fed'e güzel bir hava veriyor Sürpriz olmadan 50 baz puanlık bir "sigorta kesintisi" yapma fırsatı. Eşya Bir için %30 gibi bir olasılığımız olsaydı çok daha farklı olurdu. 50 baz puanlık indirim ve 25 baz puanlık indirim için %70.

Fed yapmadı Geçtiğimiz Temmuz ayında işgücü piyasası raporunu veriler gibi görme şansına sahip olmak iki gün sonra serbest bırakıldı. Belki, verileri bir hafta önce alsalardı, belki de o zamanlar zaten 25 baz puan düşürdüklerini ve ardından 25 baz puanla devam ettiklerini gördüm Sonraki toplantılar için BPS kesintileri.

Fed Başkanı Powell Jackson Hole Sempozyumu'nda daha fazlasına tahammül etmeyeceklerini açıkça belirtti İşgücü piyasası zayıflıyor ve onu güçlü tutmak için ellerinden geleni yapacaklar. Her şey göz önüne alındığında, 50 baz puanlık bir indirimle başlamak çok daha mantıklı.

Fed daha sonra şunları yapabilir Ekonomik Projeksiyonların Özeti aracılığıyla bunun sadece bir sigorta kesintisi olduğunu gösteriyor ve Powell Basın Toplantısında bunu ikiye katlayabilir. Bahsetmişken SEP, piyasa Fed'in en az 100 baz puanlık bir gevşeme gerçekleştirmesini bekliyor. Sonu. Fed 50 baz puanlık bir indirim yapabilir ve ardından iki tane daha 25 baz puanlık indirim öngörebilir Sonu.

Daha ileride, Piyasa, Fed'in 2025'te 150 baz puanlık gevşeme yapmasını bekliyor ki bu da öyle görünüyor şu anda agresif. Özetlemek gerekirse, kişisel olarak Fed'in faiz indirimine gitmesini bekliyorum 50 baz puan, ama sonuçta önemli olan Fed'in nihayet başlaması politikasını hafifletmek için ve büyüklük bir sonraki veriye göre şekillenecek Ay.

Perşembe

Avustralya İşgücü Piyasası raporunun Ağustos ayında 58,2 bine kıyasla 30,0 bin iş eklendiğini göstermesi bekleniyor Temmuz ayında ise İşsizlik Oranı %4,2'de değişmeyerek kalacak. Pazar RBA'nın ilk faiz indirimini Şubat 2025'te yapmasını bekliyor, ancak Veriler gerçekleşirse olasılıklar Aralık 2024'e kadar öne çekilebilir önümüzdeki aylarda hayal kırıklığına uğratacaktı.

BoE Faizlerin %5,00'te sabit kalması bekleniyor. Böyle bir hamle için beklentiler PMI'ların sıkı bir şekilde genişleme eğiliminde olduğu nispeten güçlü verilerle şekillendi, enflasyon yavaş bir hızda ılımlı hale geliyor ve işsizlik oranı düşüyor. Piyasa daha sonra merkez bankasının Kasım ayında 25 baz puanlık indirim yapmasını bekliyor ve Aralık.

ABD'li İşsizler İddialar, her hafta takip edilmesi gereken en önemli sürümlerden biri olmaya devam ediyor işgücü piyasasının durumu hakkında daha zamanlı bir gösterge olduğu için.

İlk Talepler 2022'den bu yana oluşturulan 200K-260K aralığında kalırken, Devam Eden İddialar sürekli bir yükseliş içindeler (son zamanlarda iyileşmiş olsalar da) bunu gösteriyor İşten çıkarmalar hızlanmıyor ve işe alımlar daha fazla iken düşük seviyelerde kalıyor Bastırılmış.

Bu hafta İlk Başvuruların önceki 230 binden 230 bin olması beklenirken, Devam Etmesi için bir fikir birliği yok Bu yazının yazıldığı sırada iddialar, önceki sürümde bir artış göstermesine rağmen 1850 BİN.

Cuma

Japon Çekirdeği TÜFE Y/Y raporunun bir önceki %2.7'den düşüşle %2.8 gelmesi bekleniyor. Enflasyon toparlanıyor BoJ için en önemli faktörlerden ikisi olan ücret artışının yanı sıra. Buna rağmen BoJ'un bu sefer faizleri değiştirmemesi ve potansiyel olarak tutması bekleniyor Yıl sonuna kadar bir faiz artırımı daha yapın.

BoJ Faiz oranlarının %0,25'te sabit kalması bekleniyor. Odak noktası şu olacaktır: Piyasalar ile ilgili sinyallere veya ipuçlarına dikkat edeceği için Basın Toplantısı Bir sonraki faiz artırımının zamanlaması.

Birkaç BoJ Yetkililer, politikayı normalleştirmek istedikleri için faiz artırımlarını masada tuttular. daha tarafsız bir duruş. Piyasalardaki istikrarsızlık, merkez için büyük bir endişe kaynağı olmuştur. banka, bu yüzden muhtemelen Fed'in biraz daha ileride olmasını bekleyecekler. politikayı daha da sıkılaştırmadan önce gevşeme döngüsü.

PBoC 1 yıl ve 5 yıl vadeli LPR faizlerinin ise %3,35 ve %3,85'te sabit kalması bekleniyor sırasıyla. Çin'in ekonomik verileri tam olarak iyi değildi ve Deflasyonist riskler yüksek kalmaya devam ediyor. Çinli yetkililer gerçekten daha sert davranmalı para politikasının gevşetilmesi ve reel faizlerin mevcut yüksek seviyelerden aşağı çekilmesi.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com tarihinde yazılmıştır.