Haftalık Piyasa Görünümü (19-23 Şubat)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

:
  • Pazartesi: ABD/Kanada Tatil, Kanada ÜFE.
  • Salı: RBA (Cesaret Bankası Toplantı Tutanakları, PBoC LPR, Kanada TÜFE, Yeni Zelanda ÜFE.
  • Çarşamba: Avustralya Ücret verileri, FOMC Toplantı Tutanakları.
  • Perşembe: Avustralya / Japonya / Euro Bölgesi / İngiltere / ABD Flaş PMI'lar, ECB Tutanakları, Kanada Perakende Satışlar, ABD İşsizlik Başvuruları, Yeni Zelanda Perakende Satışları.
  • Cuma: Japonya Tatil, Alman IFO.

Salı

PBoC'nin LPR oranlarını koruması bekleniyor 1 yıllık %3,45 ve 5 yıllık %4,20 olarak değişmedi. MLF kararı genellikle LPR değişikliğinin habercisiydi ve PBoC oranı korumaya karar verdi Pazar günü %2,50'de değişmedi. Merkez bankası şaşırdı son zamanlarda RRR'yi beklenen 25 baz puana kıyasla 50 baz puan düşürerek bir ralliye yol açtı borsa (kazançların çoğu olmasına rağmen sonraki haftalarda silindi). Bu konuda bir kesinti olasılığı çok düşük Piyasa böyle bir sonuç için konumlanmışsa, hayal kırıklığını Pazartesi günü görebiliriz.

Kanada TÜFE Y/Y verisinin %3,2 gelmesi bekleniyor %3,4 iken, bir önceki %-0,3'e kıyasla %0,4 olarak görülüyor. BoC temel enflasyon ölçütlerine odaklanmıştır (ortak, medyan ve kırpılmış ortalama) Oranlar %1-3 hedef aralığına yaklaşsa da, merkezi Banka, hem enflasyon hem de ücret artışı cephelerinde daha fazla ilerleme görmek istiyor. Bir hatırlatma olarak, last Enflasyon raporu tam tersi oldu altta yatan rakamların yeniden hızlanmasıyla yön.

Çarşamba

Avustralya 4. çeyrek ücret artışı yıllık bazda Beklenti önceki %4,0'dan düşüşle %4,1 olarak gelirken, çeyreklik ölçü %1,3'e karşı %0,9 olarak görülüyor Önce. RBA, işgücü piyasası geldikçe ücret artışının hafiflemesini bekliyor daha iyi dengeye. Geçen haftanın çirkin emeği Piyasa raporu gerçekten de şuna işaret ediyor: bu yön.

Perşembe

:

Perşembe, Flaş PMI günü olacak birçok büyük ekonomi, ancak piyasa muhtemelen ABD ekonomilerine odaklanacak:

  • Euro Bölgesi İmalat PMI (PMI) önceki 46.6 düşüşle 47.1.
  • Euro Bölgesi Hizmet PMI 48.7'ye karşı 48.4 önceki.
  • İngiltere İmalat PMI 47.1 önceki 47.0'a karşı.
  • İngiltere Hizmet PMI 54,4 ve 54.3 Öncesi.
  • ABD İmalat PMI 50.2 önceki 50.7'ye karşı.
  • ABD Hizmet PMI 52,0 ve 52.5 Öncesi.

ABD İşsizlik Başvuruları bir olmaya devam ediyor üzerinde daha zamanlı bir gösterge olduğu için her hafta en önemli sürümlerden işgücü piyasasının durumu. İlk Talepler döngü etrafında gezinmeye devam ediyor en düşük seviyelerde, Devam Eden Talepler ise döngünün en yüksek seviyelerinde sağlam kalmaya devam ediyor. Bu hafta konsensüs, İlk Talepleri 217K ve 212K olarak görüyor prior, bu yazının yazıldığı sırada Devam Eden İddialar için bir fikir birliği yoktur geçen haftanın verileri önceki 1865 bine kıyasla 1895 bine bir artış gösterdi.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.