Haftalık Piyasa Görünümü (20-24 Mayıs)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER:

  • Pazartesi: PBoC LPR, Fed'in Waller'ı.
  • Salı: RBA Toplantı Tutanakları, Kanada TÜFE.
  • Çarşamba: RBNZ Politika Kararı, Birleşik Krallık TÜFE, FOMC Tutanakları.
  • Perşembe: Yeni Zelanda 1. çeyrek perakende satışlar, Avustralya/Japonya/Euro Bölgesi/İngiltere/ABD Flaş PMI'ları, Euro Bölgesi Müzakere Edilen 1. Çeyrek Ücret Artışı, ABD İşsizlik Başvuruları.
  • Cuma: Japonya TÜFE, İngiltere Perakende Satışlar, Kanada Perakende Satışlar, ABD Dayanıklı Mal Siparişleri.

Pazartesi

PBoC'nin 1 yıllık süreyi bırakması bekleniyor ve 5 yıllık LPR oranları sırasıyla %3,45 ve %3,95'te değişmedi. Geçen hafta, merkez bankası MLF'yi korudu oran %2,50'de değişmedi, bu da genellikle bir LPR oranlarındaki değişiklik. Son zamanlarda bazı karışık ekonomik veriler aldık ama genel olarak PBoC'nin politikayı daha da gevşetmek için acil bir nedeni yok gibi görünüyor.

Salı günü

Kanada TÜFE Y/Y verisinin %2,8 gelmesi bekleniyor %2,9'a karşı önceki, A/A rakamı ise önceki %0,6'ya kıyasla %0,5 olarak görülüyor. Odak noktası şunlar olacaktır: BoC'nin en çok umursadığı şey bu olduğu için altta yatan enflasyon ölçüleri hakkında. Yıllık ortalama TÜFE raporunun bir önceki %3.1'den düşüşle %2.9 gelmesi beklenirken, Medyan TÜFE Y/Y bir önceki %2,8'den düşüşle %2,7 olarak görülüyor. Bu tür okumalar veya daha düşük BoC'ye Haziran ayında ilk faiz indirimini gerçekleştirmesi için yeterli güveni verin. %1-3 hedef bandı içinde olacaktır.

Çarşamba

RBNZ'nin Resmi Nakit Oranı (OCR) %5,50'de değişmedi. Merkez bankasının sınırlı toleransı var %1-3 enflasyon hedefine ulaşmak için gereken sürede bir artış. En son Q1 CPI Rapor, enflasyonun daha da gevşediğini gösterirken, labor Piyasa raporu, işsizlik oranında ve iş kayıplarında bir artış daha gördü. ilk çeyrek. Piyasa, RBNZ'nin Ağustos ayında politikayı gevşetmesini beklerken, Merkez bankası, politikayı normalleştirmeyi beklemediğini tekrarlamaya devam ediyor 2025'ten önce.

İngiltere'de TÜFE y/Y raporunun %3,2'den düşüşle %2,1 gelmesi bekleniyor Çekirdek TÜFE Y/Y ise önceki %4,2'den düşüşle %3,7 olarak görülüyor. BoE Çoğunlukla hizmet enflasyonuna odaklandı, bu yüzden en büyük etkiye sahip olacak olan şey bu pazarın beklentileri üzerine. Bir hatırlatma olarak, başka bir TÜFE raporumuz olacak bir sonraki BoE toplantısından önce, ancak bu haftaki enflasyon verileri iyi çıkarsa, piyasa muhtemelen Haziran ayında bir faiz indirimi için daha yüksek bir şansı fiyatlayacak.

FOMC Tutanakları genellikle o kadar da iyi değildir piyasayı hareket ettiren sürüm çünkü piyasa zaten ne bekleyeceğini biliyor ve daha fazla veri yayınlandıkça dışarı çıktığında bayatlar. Bu arada. Bu sefer piyasayı hareket ettirmesini beklerdim çünkü Fed, en son QT'nin daralmasından bahsetmekten kaçınabilirdi toplantı ancak Tutanaklara dahil edin. Zaten iletişim kurdukları için Son kararda sivrilen, Tutanakların bu kadar büyük bir mesele olduğunu göremiyorum.

Perşembe

Euro

Bölgesi 1. çeyrek ücret artışını müzakere etti ECB'nin enflasyon konusunda daha fazla güven vermesi için aylardır beklediği şey Outlook. Verilerin, ilk oranı sunma planlarını değiştirmesi pek olası değil Haziran ayında kesildi, çünkü bu arada o kadar sert telgraf çektiler ki, Bu noktada geri adım atmak gerçekten kötü bir görünüm olabilir. Bununla birlikte, şekillendirebilir Piyasanın geri kalanı için faiz indirimi sayısına ilişkin beklentileri yıl.

Perşembe günü aynı zamanda Flaş PMI Günü olacak her zamanki gibi Avro Bölgesi'ne en fazla odaklanan birçok gelişmiş ekonomi için, İngiltere ve özellikle ABD PMI'ları:

  • Euro Bölgesi İmalat PMI beklentisi 46.6 olarak açıklanmıştı, bu sırada önceki 45.7 seviyesiydi.
  • Euro Bölgesi Hizmet PMI 53,5 beklentisi varken, önceki 53,3 beklentisi vardı.
  • İngiltere İmalat PMI 49.2 Önceki 49.1'e kıyasla bekleniyor.
  • İngiltere Hizmet PMI 54.8 Önceki 55,0'a kıyasla bekleniyor.
  • ABD İmalat PMI hayır konsensüs vs. 50.0 öncesi.
  • ABD Hizmet PMI 51,5 bekleniyor önceki 51.3'e kıyasla.

ABD İşsizlik Başvuruları olduğu gibi her hafta takip edilmesi gereken en önemli sürümlerden biri olmaya devam ediyor işgücü piyasasının durumu hakkında daha zamanlı bir gösterge. Bunun nedeni Fed'in hedefine düşen dezenflasyon, zayıflayan bir işgücü piyasası ile daha olası. Esnek bir emek Ancak pazar, hedefe ulaşılmasını zorlaştırabilir.

ilk Talepler döngünün en düşük seviyelerinde seyretmeye devam ederken, Devam Eden Talepler sağlam kalmaya devam ediyor 1800K seviyesi civarında. Bu hafta İlk Başvuruların 220 bin ve 222 bin olması bekleniyor prior, Devam Eden İddialar için yazı yazılırken bir fikir birliği yoktur önceki sürüm, beklenen 1785K'ya kıyasla 1794K'ya bir artış gösterse de ve 1781K önce.

Cuma

Japonya Çekirdek TÜFE E/Y Önceki %2,6'dan daha düşük %2,2 olması beklenirken, Manşet için bir fikir birliği yok ve yazma sırasındaki Çekirdek-Çekirdek rakamları. Bu rapor genellikle Tokyo'yu gördüğümüz için pazar hareket ediyor Ulusal TÜFE için öncü bir gösterge olan haftalar öncesinden TÜFE Rakam. Her neyse, sürprizlerin piyasa üzerinde bir etkisi olabilir, ama öyle görünüyor BoJ'un bu konuda faizleri daha fazla artıramaması ihtimali giderek artıyor devir.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.