Haftalık Piyasa Görünümü (22-26 Ocak)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

:
  • Pazartesi: PBoC LPR, Yeni Zelanda Hizmet PMI.
  • Salı: BoJ Politika Kararı, Yeni Zelanda TÜFE.
  • Çarşamba: Avustralya/Japonya/Euro Bölgesi/İngiltere/ABD Flaş PMI'lar, BoC Politika Kararı.
  • Perşembe: ECB Politika Kararı, ABD Dayanıklı Mal Siparişleri, ABD İşsizlik Başvuruları, ABD 4. çeyrek ilerlemesi GSYİH.
  • Cuma: Tokyo TÜFE, ABD PCE.

Pazartesi

PBoC'nin LPR oranlarını koruması bekleniyor 1 yıl için %3,45 ve takip eden 5 yıl için %4,20 olarak değişmedi MLF Geçen hafta karar. Deflasyonist güçler mevcut kalır ve Çin borsası genel olarak serbest düşüşte duygu tamamen kasvetli. Muhtemelen güçlü bir katalizör gerektirecektir. İşleri tersine çevirin ve agresif faiz indirimleri bunu yapabilir, bu yüzden buna değer Olası sürprizlere dikkat edin.

Salı günü

BoJ'un faizleri sabit tutması bekleniyor 10 yıllık JGB getiri hedefi %0 ve %1 ile %-0,10'da değişmedi referans kapağı. En son Japonca TÜFE tüm önlemlerde daha da gevşedi ve Average Nakit Kazançlar büyüktü hayal kırıklığı. BoJ muhtemelen bir kez daha olduklarını yineleyecektir. ücret artışına ve bahar ücret müzakerelerine odaklandıklarını ve yapacaklarını Gerekirse ek gevşetme önlemleri almaktan çekinmeyin.

Yeni Zelanda TÜFE Y/Y açıklanması bekleniyor %4,7'ye karşı %5,6 önceki, Q/Q ölçütü ise önceki %1,8'e kıyasla %0,6 olarak görülüyor. Verilerde hiçbir Şubat ayı faiz kararını etkileyecek, ancak kesinlikle etkileyecektir. Mayıs ayında görülen ilk faiz indirimi ile piyasanın fiyatlaması.

Çarşamba

,

Çarşamba, Flash PMI'ların günü olacak Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD verilerine özel bir odaklanma:

  • Euro Bölgesi İmalat PMI (PMI) önceki 44.4 düşüşle 44.8.
  • Euro Bölgesi Hizmet PMI 49.0 ve 48.8 önceki.
  • İngiltere İmalat PMI 46.7 vs. 46.2 önceki.
  • İngiltere Hizmet PMI 53,5 ve 53.4 Öncesi.
  • ABD İmalat PMI 48.0 önceki 47.9'a karşı.
  • ABD Hizmet PMI 51,0 ve 51.4 Öncesi.

BoC'nin faizleri koruması bekleniyor %5.00'de değişmedi. Kanada'dan gelen veriler merkez bankasının sabrını destekliyor underlying olarak yaklaşın Enflasyon Önlemleri Şaşırttı art arda ikinci ay ve en son wage için yukarı yönlü büyüme rakamı 2021'den bu yana en yüksek seviye. Kanada Merkez Bankası bu iki önlem üzerinde çok fazla odaklandığını vurguluyor ve Bu yıl faiz indirimlerinin gelmesini beklese de, zamanlama çok daha fazla belirsiz ve veriye bağımlı.

Perşembe

ECB'nin faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor %4.00'de değişmedi. Merkez bankası yetkilileri sürekli olarak baskı yapıyorlar Agresif faiz indirimi beklentilerine karşı ilk faiz indirimi için konsensüs bekleniyor Piyasanın Nisan tahminine kıyasla Haziran. En son veriler Core TÜFE Y/Y daha da gevşedi, ancak A/M Ölçü %0,6'lık endişe verici bir artış gösterdi. İşsizlik Oran rekor seviyede seyretmeye devam ediyor düşük seviyeler ve ücret artışı yüksek kalmaya devam ediyor, bu da ECB'nin yapmadığı bir şey %2 hedefine dönüş için olumlu görüyor.

ABD İşsizlik Başvuruları bir olmaya devam ediyor üzerinde daha zamanlı bir gösterge olduğu için her hafta en önemli sürümlerden işgücü piyasasının durumu. İlk Talepler döngü etrafında gezinmeye devam ediyor dip seviyelere ulaşırken, yeni bir döngü zirvesine ulaştıktan sonra Devam Eden Talepler trend olmaya başladı indirmek. Bu hafta konsensüs, İlk Talepleri 200K'ya karşı 187K olarak görüyor prior, Devam Eden Talepler ise önceki 1806 bine kıyasla 1840 binde görülüyor.

Cuma

günü ABD Verilerinden Y/Y raporunun %2,6 gelmesi bekleniyor. Daha önce %2,6 iken, bir önceki %-0,1'e kıyasla %0,2 olarak görülüyor. Çekirdek PCE Y/Y için beklenti bir önceki %3,2'den düşüşle %3,0 olarak gelirken, A/A rakamı %0,2 olarak görülüyor. Daha önce %0,1, bu da 3 aylık ve 6 aylık yıllık oranların düşmesine neden olacaktır. Sırasıyla% 1.5 ve% 1.9.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.