Haftalık Piyasa Görünümü (24-28 Haziran)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER:

  • Pazartesi: BoJ Görüşlerin Özeti, Alman IFO.
  • Salı: Kanada TÜFE, ABD Tüketici Güveni.
  • Çarşamba: Avustralya Aylık TÜFE.
  • Perşembe: Japonya Perakende Satışlar, ABD Dayanıklı Mal Siparişleri, ABD Nihai 1. Çeyrek GSYİH, ABD İşsizlik Başvuruları.
  • Cuma: Tokyo TÜFE, Birleşik Krallık Nihai 1. Çeyrek GSYİH, Kanada GSYİH, ABD PCE, Michigan Üniversitesi Tüketici Duyarlılık (son).

Salı Kanada

TÜFE Y/Y verisinin %2,6 gelmesi bekleniyor önceki %2,7'ye kıyasla, M/M ölçütü önceki %0,5'e kıyasla %0,3 olarak görülüyor. bu Düzeltilmiş Ortalama TÜFE Y/Y raporunun bir önceki %2.9'dan düşüşle %2.8 gelmesi beklenirken, Medyan TÜFE açıklanacak Y/Y bir önceki %2.6'dan düşüşle %2.6 seviyesinde görülüyor.

last Rapor, temel enflasyonu gösterdi BoC'nin %1-3 hedef bandına geri dönen ölçümler, merkezi iletmek için yeşil ışık yakmak için banka Oran indirimi. Piyasa %67'lik bir şans görüyor. Temmuz ayında bir faiz indirimi daha yapıldı, ancak bu hafta TÜFE verilerine bağlı olacak.

ABD Tüketici Güveni açıklanacak 100'e karşı 102 önce. last Rapor, sonrasında güvenin arttığını gösterdi art arda üç aylık düşüş. Konferansta Baş Ekonomistler Kurul, "güçlü işgücü piyasasının güçlenmeye devam ettiğini vurguladı tüketicilerin mevcut duruma ilişkin genel değerlendirmesi".

Dahası, "ileriye baktığımızda, daha az tüketici gelecekteki iş koşullarında, iş mevcudiyetinde ve gelir". Genel güven göstergesi nispeten dar bir alanda kaldı iki yıldan fazla bir süredir geziniyor. Şimdiki Zaman Durum Endeksi, ABD'deki son ıskalamalar göz önüne alındığında izlenmesi gereken bir şey olacaktır. İşsizlik Başvuruları, genellikle bir öncü gösterge olduğu için işsizlik oranı için.

Çarşamba

Avustralya

Aylık TÜFE Y/Y verileri bekleniyor Önceki %3,6'ya kıyasla %3,8 seviyesindeydi. Bir hatırlatma olarak, last Rapor, yukarı yönlü sürpriz yaptı Temel enflasyon ölçümleri daha yüksek seviyelerde yapışkan kalıyor. RBA bir latest karşısında şahin duruş politika toplantısında şu ifadelere yer verildi: "Enflasyon hedefin üzerinde kalmaya devam ediyor ve kalıcı olduğunu kanıtlıyor" dedi ve ekledi "Enflasyon hafifliyor ama bunu öncekinden daha yavaş yapıyor beklenen".

Bu nedenle merkez bankası tüm "İçeride veya dışarıda hiçbir şeyi göz ardı etmeden" masadaki seçenekler. Biraz daha iyi enflasyon Veriler piyasa için çok fazla değişmeyecek, ancak başka bir hayal kırıklığı faiz artırımı için biraz şans ekleyebilir. RBA'nın şu tarihe kadar beklemede kalması bekleniyor: 2025 ortası.

Perşembe

ABD İşsizlik Başvuruları olduğu gibi her hafta takip edilmesi gereken en önemli sürümlerden biri olmaya devam ediyor işgücü piyasasının durumu hakkında daha zamanlı bir gösterge. İlk Talepler devam ediyor döngünün en düşük seviyelerinde gezinirken, Devam Eden Talepler 1800K seviyesi.

Bu daha zayıf bir yol açtı ve katılımcılar bu rakamlara alıştıkça daha zayıf piyasa tepkisi. Bununla birlikte, son iki hafta içinde verilerin eksik olduğunu görmeye başladık Beklentiler, döngünün en yüksek seviyelerinin altında kalsa da. Bu bir şey göz kulak olmak için.

Bu hafta İlk İddialar 236K karşısında 236K olarak beklenirken, Devam Eden Talepler 1820K vs. 1828K önce.

Cuma

Tokyo Çekirdek TÜFE Y/Y Beklentiler önceki %1,9'dan düşüşle %2,0 gelmesi bekleniyor. Japonya'da enflasyon temel olarak hedefte ve Yeniden hızlanmaya işaret eden güçlü sinyaller yok. Görmek zor Japonya'nın onlarca yıldır enflasyona ulaşmak için çabaladığı göz önüne alındığında faiz artırımı ve politikayı sıkılaştırarak bu başarıyı mahvedebilir. Veriler değişmemelidir Tahvil alımlarını azaltması beklenen BoJ için herhangi bir şey Bir sonraki politika toplantısında "önemli" miktar.

ABD Manşet PCE Y/Y Beklenti önceki %2,7'den %2,6'ya yükselirken, a/a verisi %0,3'e karşı %0,0 olarak görülüyor Önce. Çekirdek PCE Y/Y endeksinin bir önceki %2.8'den düşüşle %2.6 gelmesi beklenirken, a/a Okuma, önceki %0,2'ye kıyasla %0,1 olarak görülüyor. Tahminciler güvenilir bir şekilde tahmin edebilir TÜFE ve ÜFE çıktıktan sonra PCE, yani piyasa zaten ne bekleyeceğini biliyor. Bu rapor, merkez bankası "bekleme ve en azından Eylül ayına kadar "bakın" modu.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.