Haftalık Piyasa Görünümü (25-29 Mart)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER:

  • Salı: ABD Dayanıklı Mal Siparişleri, ABD Tüketici Güveni.
  • Çarşamba: Avustralya Aylık TÜFE, Fed'den Waller.
  • Perşembe: BoJ Görüşlerin Özeti, Avustralya Perakende Satışlar, Kanada GSYİH, ABD Nihai 4. Çeyrek GSYİH, ABD İşsizlik Başvuruları.
  • Cuma: ABD Kutsal Cuma Tatili, Japonya İstihdam verileri, Tokyo TÜFE, Japonya Sanayi Üretim ve Perakende Satışlar, ABD PCE, Fed Başkanı Powell.

Salı günü

ABD Tüketici Güveni'nin açıklanması bekleniyor Mart ayında değişmeyerek 106,7 seviyesinde kaldı. last Rapor, verilerin sürpriz yapmasıyla üç aylık bir pozitif çizgiyi kesintiye uğrattı. Yönetim kurulu genelinde aşağı yönde büyük özledim. Yorumda, " Genel enflasyon tüketicilerin ana meşguliyeti olmaya devam etti, şimdi onlar bir Son zamanlarda hafifleyen gıda ve gaz fiyatları konusunda biraz daha az endişeli Ay. Ancak işgücü piyasasının durumu hakkında daha fazla endişe duyuyorlar ve ABD'nin siyasi ortamı". Mevcut Durum Endeksi genellikle bir önde olduğu için izlenmesi gereken bir şey işsizlik oranı göstergesi.

Çarşamba

Avustralya

Aylık TÜFE Y/Y verileri bekleniyor önceki %3,4'e kıyasla %3,6 seviyesindeydi. RBA daha çok üç aylık TÜFE okumalarına odaklanıyor, ancak aylık gösterge daha günceldir ve trend için bir rehber olabilir, özellikle dönüm noktalarında. Temel önlemler şu şekilde daha önemli olacaktır: RBA'nın daha çok odaklandığı şey bu. Bir hatırlatma olarak, RBA düştü son zamanlardaki sıkılaştırma eğilimi politika kararı aldık ve bir strong aldık kısa süre sonra işgücü piyasası raporu. Bu yüzden Büyük bir aşağı yönlü sürpriz yaşamadığımız sürece, veriler için çok fazla değişmemelidir. merkez bankası ve piyasanın fiyatlaması.

Fed'den Waller, "Ekonomik Görünüm", New York Ekonomi Kulübü'nde. Waller, önemli bir FOMC üyesidir çünkü Fed'in politikasındaki değişiklikler için "öncü bir gösterge" oldu. Öyleydi ilki Aralık 2021'de QT'den bahsediyor ve ilki bahsediyor Kasım 2023'te faiz indirimleri. Son sıcak TÜFE raporları ve FOMC göz önüne alındığında karar, ondan haber almak ilginç olacak ve muhtemelen olacak bazı şahin yorumlar yapın.

Perşembe

ABD İşsizlik Başvuruları bir olmaya devam ediyor üzerinde daha zamanlı bir gösterge olduğu için her hafta en önemli sürümlerden işgücü piyasasının durumu. Bunun nedeni, Fed'in hedefine yönelik dezenflasyon zayıflayan bir işgücü piyasası ile daha olası. Yine de dirençli bir işgücü piyasası hedefe ulaşılmasını çok daha zor hale getirecektir. İlk Talepler Devam Eden Talepler sabit kalırken, döngünün en düşük seviyelerinde gezinmeye devam ediyor 1800K seviyesi. Bu hafta, İlk Talepler 215K ve 210K olarak görülüyor prior, bu yazının yazıldığı sırada Devam Eden İddialar için bir fikir birliği yoktur önceki sürümde 1820K'ya kıyasla 1807K'ya bir artış görülse de ve 1803K önce.

Cuma

günü Tokyo Çekirdek TÜFE Y/Y, Ulusal TÜFE öncü göstergesinin bir önceki %2.5'ten düşüşle %2.4 gelmesi bekleniyor. Biz bir Nikkei aldım yakın zamanda belirtilen rapor BoJ'un Temmuz veya Ekim aylarında bir faiz artırımı düşündüğünü söyledi. Sıcak enflasyon verileri almaya başlarsak, piyasa bir Temmuz ayı faiz artırımı devam etse de Yen bu kadar değer kazanmayabilir yukarı doğru sürpriz yapmak için.

ABD PCE Y/Y raporunun %2,4'ten düşüşle %2,4 gelmesi bekleniyor önceki %0,3'e kıyasla M/M ölçütü %0,4 olarak görülüyor. Çekirdek PCE Y/Y bir önceki %2,8'den düşüşle %2,8 gelmesi beklenirken, a/a verisi %0,3 olarak görülüyor. %0.4 önce. Tahminciler, TÜFE ve ÜFE bir kez PCE'yi güvenilir bir şekilde tahmin edebilir. dışarıda, yani piyasa zaten ne bekleyeceğini biliyor. Yine de bir ıskalama görebiliriz. Fed Başkanı Powell, Basın Toplantısı'nda Şubat ayı PCE hakkında şunları söyledi: "Çekirdek PCE'de 30 baz puanın oldukça altındayız".

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.