Haftalık Piyasa Görünümü (27-31 Mayıs)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER:

  • Pazartesi: İngiltere/ABD Tatiller, Alman IFO.
  • Salı: Avustralya Perakende Satışlar, Kanada ÜFE, ABD Tüketici Güveni.
  • Çarşamba: Avustralya Aylık TÜFE, Fed Bej Kitabı.
  • Perşembe: İsviçre GSYİH, Euro Bölgesi İşsizlik Oranı, ABD GSYİH 2. Tahmin, ABD İşsizlik Başvuruları.
  • Cuma: Tokyo TÜFE, Japonya Perakende Satışlar ve Sanayi Üretimi, Çin PMI, İsviçre Perakende Satışlar, İsviçre İmalat PMI, Euro Bölgesi Flaş TÜFE, Kanada GSYİH, ABD PCE.

Salı günü

ABD Tüketici Güveni'nin açıklanması bekleniyor Nisan'daki 97,0'dan Mayıs'ta 95,9'a geriledi. son Beklentileri büyük bir farkla kaçırdığını bildirin Temmuz 2022'den bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Baş Ekonomistler Conference Board, "Güven Nisan ayında daha da geriledi. Tüketiciler mevcut işgücü piyasası durumu hakkında daha az olumlu hale geldi ve daha fazla gelecekteki iş koşulları, iş mevcudiyeti ve gelir konusunda endişeli".

Ayrıca, "Nisan ayına rağmen 2022'nin ortasından bu yana genel endekste düşüş, mevcut hakkında iyimserlik Durum, gelecekle ilgili endişeleri fazlasıyla dengelemeye devam ediyor." bu Mevcut Durum Endeksi, genellikle bir öncü gösterge olduğu için izlenmesi gereken bir şey olacaktır işsizlik oranı için.

Çarşamba

Avustralya

Aylık TÜFE Y/Y verileri bekleniyor %3,4'e karşı %3,5 Prior. RBA daha çok üç aylık TÜFE okumalarına odaklanır, ancak aylık göstergesi daha günceldir ve özellikle trend için bir rehber olabilir. dönüm noktaları. Temel önlemler daha önemli olacak, ancak bu rapor Şu anda merkez bankası için pek bir şey değişmeyecek olsa da, başka bir Sıcak raporun piyasada şahin bir tepkiyi tetiklemesi muhtemeldir.

Perşembe Euro

Bölgesi İşsizlik Oranı Açıklanması Bekleniyor bir önceki %6,5'ten daha düşük %6,5'te değişmeden kaldı. Oran 'da seyrediyor. Sıkı bir işgücü piyasasına işaret eden bir yılın rekor düşük seviyesi. Ayrıca, son Euro Bölgesi 2024'ün 1. çeyreği için Müzakere Edilen Ücret Artışı geldi önceki çeyreğe göre daha yüksek, bu da ECB için bir tür gerileme oldu ancak gecikmeli yükseltme eylemi nedeniyle bunu bir defaya mahsus olarak "reddettiler" Almanya'da enflasyona karşı ücretler. Bununla birlikte, onlara daha az verecektir Haziran ayındaki faiz indiriminin ardından faiz indirimi patikasına ilişkin güven.

ABD İşsizlik Başvuruları olduğu gibi her hafta takip edilmesi gereken en önemli sürümlerden biri olmaya devam ediyor işgücü piyasasının durumu hakkında daha zamanlı bir gösterge. Bunun nedeni Fed'in hedefine düşen dezenflasyon, zayıflayan bir işgücü piyasası ile daha olası. Dayanıklı bir Ancak işgücü piyasası, hedefe ulaşılmasını zorlaştırabilir.

İlk Talepler devam ediyor döngünün en düşük seviyelerinde gezinirken, Devam Eden Talepler 1800K seviyesi. Bu haftalık İlk Başvurular 218K ve 215K olarak beklenirken, Devam Eden Talepler için yazma zamanı, önceki sürümde bir Beklenen 1794 bin ve önceki 1786 binden 1794 bine yükseldi.

Cuma

Tokyo Çekirdek TÜFE Y/Y Beklentiler önceki %1.6'dan düşüşle %1.9 olarak gerçekleşti. son rapor enflasyonda büyük bir düşüş olduğunu gösterdi Tokyo'da lise eğitimi olduğu için tek seferlik bir faktöre atfedilmesine rağmen, tüm önlemlerde oran etkili bir şekilde ortadan kaldırıldı ve Nisan ayında yürürlüğe girdi. Bununla birlikte, enflasyon Japonya gevşemeye devam ediyor ve bu BoJ'un faiz artırımını haklı çıkarmıyor yakın zamanda.

Çin İmalatı PMI raporunun bir önceki 50.4'ten düşüşle 50.5 gelmesi beklenirken, Hizmet PMI raporunun 51.5 gelmesi bekleniyor vs. 51.2 önceki. Son zamanlarda endüstriyel ile ilgili bazı hayal kırıklığı yaratan verilerimiz var. çıktı ve perakende satışlar beklentileri kaçırdı. Bu, ekonominin Zayıf iç talebin ortasında güçlü bir şekilde toparlanmakta zorlanmaya devam ediyor, deflasyon riski ve emlak sektöründe uzun süreli zayıflık. Eğer biz zayıflık görmeye devam ederse, PBoC muhtemelen politikasını daha da gevşeterek tepki verecektir.

Euro Bölgesi Manşet TÜFE Yıllık, önceki %2,4'ten düşüşle %2,5 gelmesi beklenirken, Çekirdek TÜFE Y/Y %2,7 olarak görülüyor önceki %2,7'ye kıyasla. Bu raporun piyasanın beklentilerini etkilemesi muhtemeldir Haziran toplantısının ötesinde faiz indirimi yolu için. Aslında, sıcak enflasyon verileri güçlü PMI'ların ardından, ücret artışı ve işgücü piyasası raporları muhtemelen bir Faiz oranlarında şahin yeniden fiyatlama, mevcut 55 baz puanlık beklentiler yıl sonuna kadar gevşeme görüldü.

ABD Manşet PCE Y/Y Beklenti önceki %2,7'den düşüşle %2,6 olarak gelirken, A/A ölçütü %0,26 olarak görülüyor. 0.32% önce. Çekirdek PCE Y/Y raporunun önceki %2.8'den düşüşle %2.75 gelmesi beklenirken, A/A değeri bir önceki %0.32'den düşüşle %0.24 olarak görülüyor. Tahminciler güvenilir bir şekilde tahmin edebilir TÜFE ve ÜFE çıktıktan sonra PCE, yani piyasa zaten ne yapacağını biliyor ummak.

Bu rapor olası değil merkez bankası Eylül ayına kadar "bekle ve gör" modunda kaldığından Fed için herhangi bir şeyi değiştirmek en azından. Aslında, Temmuz veya Kasım aylarındaki kesinti çağrılarına rağmen, Fed'in SEP'i içeren bir toplantıda ilk kesimi yapmak isteyecektir (bir işgücü piyasasında hızlı bozulma).

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.