Haftalık Piyasa Görünümü (29-02 Ağustos)

yaklaşan ETKİNLİKLER:

  • Pazartesi: ABD Hazinesi Finansman Tahminlerinin İadesi.
  • Salı: Japonya İşsizlik Oranı, Euro Bölgesi 2. çeyrek GSYİH, ABD İş Fırsatları, ABD Tüketici Güveni.
  • Çarşamba: Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar, Avustralya TÜFE, Çin PMI, BoJ Politika Kararı, Euro Bölgesi Flaş TÜFE, ABD ADP, Kanada GSYİH, ABD ECI, ABD Hazine İade Duyurusu, FOMC Politikası Karar.
  • Perşembe: Çin Caixin İmalat PMI, BoE Politikası Karar, ABD İşsizlik Başvuruları, Kanada İmalat PMI, ABD ISM İmalat PMI.
  • Cuma: Avustralya ÜFE, İsviçre TÜFE, İsviçre İmalat PMI, ABD NFP.

Salı

ABD'nin İşi Açılışların bir önceki 8,140 milyondan düşüşle 8,025 milyon seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. İş ilanları bir süredir devam ediyor Mart 2022'de zirve yaptığından bu yana istikrarlı bir düşüş trendi ve zirveye yaklaşıyorlar. pandemi öncesi seviye. Bu, işgücü piyasası olarak Fed için iyi bir haber daha fazla işten çıkarma yerine daha az iş bulunabilirliği yoluyla yeniden dengelenmeye devam ediyor. Buna rağmen İşgücü piyasası, İşgücü piyasasının bu bölümünde dikkatle izlenmesi gereken bir yerdir. devir.

ABD Tüketicisi Güven endeksinin bir önceki 100,4'ten düşüşle 99,5 gelmesi bekleniyor. Son raporda hafif bir gelişme görüldü Endeks 2022'den bu yana bir aralıkta olmasına rağmen güvende düşüş. Dana M. The Conference Board Baş Ekonomisti Peterson şunları söyledi: "Güven geri çekildi Haziran ayında, ancak tüm gün boyunca tutulan aynı dar aralıkta kaldı. Son iki yılda, mevcut işgücü piyasası görünümlerindeki güçlenme devam etti. gelecekle ilgili endişelerden daha ağır basıyor. Ancak, maddi zayıflıklar varsa, işgücü piyasası ortaya çıktığında, yıl ilerledikçe güven zayıflayabilir."

Çarşamba

, Avustralya Q2 TÜFE yıllıkken bir önceki %3,6'dan düşüşle %3,8 gelmesi beklenirken, Çeyreklik ölçütü ise Önceki %1.0'a kıyasla %1.0. Kesilmiş Ortalama TÜFE Y/Y için beklentiler %4,0'den düşüşle %4,0 olarak geliyor önceki %1,0'a kıyasla Q/Q ölçüsü %0,9 olarak görülüyordu. Son olarak, Ağırlıklı Medyan Y/Y verisinin bir önceki %4,4'ten düşüşle %4,3 gelmesi beklenirken, Çeyreklik okuması bir önceki dönemde bu oran %1.1 iken bu gösterge %1.0 seviyesinde görülüyor.

Bir hatırlatma olarak, piyasa, son sıcak ayın ardından RBA için bir faiz artırımı fiyatlıyor TÜFE okumaları, ancak sonunda RBA'dan Hauser, bu beklentilere soğuk su döktü ve şunları belirtti: Politika faizini sabit tutmak daha iyi olacaktır.

Bir başka sıcak TÜFE Yine de rapor muhtemelen şahin bir tepkiyi tetikleyecek ve Bir faiz artırımı için olasılıklar, kabaca %50'ye (daha yüksek değilse) yükselebilir. şu anki %22 şans. Yumuşak bir rapor, büyük resimde hiçbir şeyi değiştirmez, Ancak şahin beklentileri bastırmalı.

BoJ Piyasanın faiz oranlarını %0,00-0,10 arasında sabit tutması bekleniyor, ancak piyasa 10 baz puanlık bir artış olasılığını %70 olarak belirliyor. Merkez Bankası'nın Çoğunluk tahvil alımlarının olmasını beklerken konik planını açıkladı ayda 5 trilyon JPY'ye düşürüldü (şu anda ayda 6 tln civarında).

Bu arada, orada enflasyonda yeniden ivmelenmeye işaret eden güçlü sinyaller yok. Zor Japonya'nın onlarca yıldır enflasyona ulaşmak için çabaladığı göz önüne alındığında bir faiz artırımı görmek ve Politikayı çok hızlı sıkılaştırarak bu başarıyı mahvedebilir.

Tokyo TÜFE eski Gıda ve Enerji geçen hafta yıllık bazda %1,5'e yavaşladı , bu nedenle kişisel olarak faiz artırımı beklentilerinin yanlış olduğunu düşünüyorum ve "gerçeği satma" fırsatı için açılır. Aynı zamanda asimetrik gibi görünüyor Bahse girerim çünkü yürüyüş yaparlarsa, muhtemelen bir süre daha yürüyüş yapamayacaklar. uzun süre ve yürüyüş yapmazlarsa, mağazada çok fazla gevşeme var. Bu nedenle, kısa Yen ve uzun Nikkei, bir risk-ödül perspektifi.

Ben de görebiliyorum BoJ toplantısı finans sektörü için haftanın en önemli olayı olarak görülüyor Piyasa. Aslında, geçmişte gördüğümüz hareketlerin çoğuna benziyor 10 gün, Yen'in güçlenmesinden kaynaklanan kaldıraç azaltımıyla yönlendirildi. Temel olarak, Carry trade'lerdeki sıkışıklık diğer tüm piyasaları etkiledi. BoJ kararı eski komut dosyasına geri dönmek için temizleme olayı olabilir.

Euro Bölgesi Flaşı TÜFE Y/Y verisinin bir önceki %2,5'ten düşüşle %2,4 gelmesi beklenirken, Çekirdek TÜFE Y/Y verisinin Önceki %2.9'a kıyasla %2.8. ECB üyeleri, Eylül ayının bir Eylül olduğunu tekrarlamaya devam ediyor. Bir faiz indirimi daha için canlı toplantı ve piyasaların iki faiz daha beklentisi var Bu yılki kesintiler "makul görünüyor".

Bunu söyledikten sonra, bu rapordan sonra Ağustos sonunda ECB'den önce bir tane daha alacağız 12 Eylül'deki karar. Merkez bankası görmek isteyecektir Eylül ayında bir faiz indirimi sağlamak için dezenflasyonist eğilimin bozulmadan kalması Bir yeniden hızlanma görecektik, erteleyebilir ve bir başkası için atlayabilirlerdi ay.

ABD 2. çeyrek istihdamı Maliyet Endeksi (ECI) raporunun bir önceki %1.2'den düşüşle %1.0 gelmesi bekleniyor. Bu en çok İşçilik maliyetlerinin kapsamlı bir ölçüsü, ancak ne yazık ki, o kadar zamanında değil Ortalama Saatlik Kazanç verileri. Ancak Fed bu göstergeyi izliyor Yakın. Ücret artışı tarihi standartlara göre yüksek kalsa da, son iki yıldır gevşetiliyor.

Fed Faizlerin %5,25-5,50 aralığında sabit kalması bekleniyor. Genel karar muhtemelen İşgücü piyasasındaki gevşeme ve enflasyon göz önüne alındığında güvercin olun, ancak bu herhangi bir şeye önceden taahhütte bulunmaları pek olası değildir. Piyasa zaten tamamen Eylül ve Aralık aylarında bir faiz indirimi fiyatlandırıldı ve bir miktar şans Kasım ayında arka arkaya kesinti.

Bir sonraki TÜFE Serbest bırakma (işgücü piyasasında hızlı bir bozulmayı engelleyerek) şu şekilde kilit olacaktır: başka bir iyi huylu rapor, muhtemelen Fed Başkanı Powell'ın bir faiz oranı için önceden taahhütte bulunduğunu görecek Eylül ayında Jackson Hole Sempozyumu'nda kesildi.

Perşembe

Pazar BoE'nin 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını %50 olarak belirlemesi, Banka'yı Mevcut %5,25 seviyesinden %5,00'e oranlayın. Yine beklentiler öyle oranların sabit tutulması için güçlü bir olasılık olması gerektiği için yanlış yerleştirilmiştir.

BoE başkanı ekonomist Huw Pill, faiz indirimi zamanının gelip gelmediğinin açık bir soru olduğunu söyledi şimdi ya da değildi ve bir sonraki politikadan önce daha fazla verinin geleceğini ekledi karar, ancak bir veya iki sürümün ne kadar olduğu konusunda gerçekçi olmaları gerekiyordu. değerlendirmelerine katkıda bulunabilir.

Bu önerdi Ağustos ayında ilk kesimi teslim etmek için pek bir isteklilik yoktu. Enflasyon verileri son derece iyi çıktı ya da istihdam verileri son derece iyi bir performans gösterdi. çirkin resim. En son İngiltere TÜFE, Çekirdek rakam olarak iyi değildi ve Hizmet enflasyonu kaldı Değişme -den. İşgücü piyasası tarafında, son rapor, ücret artışına ilişkin beklentilerle büyük ölçüde uyumluydu yükseltilmiş kalan.

Bu nedenle, BoE'nin faizleri %5,25'te sabit tutmasının muhtemel olduğunu söylüyor.

ABD'li İşsizler İddialar, her hafta takip edilmesi gereken en önemli sürümlerden biri olmaya devam ediyor işgücü piyasasının durumu hakkında daha zamanlı bir gösterge olduğu için.

İlk Talepler döngünün en düşük seviyelerinde ve 200K-260K aralığında oldukça sabit kalır 2022'den beri oluşturuldu. Öte yandan, Devam Eden İddialar, bir son zamanlarda istikrar kazanmış olmalarına rağmen sürekli yükseliş.

Bu da gösteriyor ki İşten çıkarmalar hızlanmıyor ve işe alımlar daha fazla iken düşük seviyelerde kalıyor Bastırılmış. Bu, göz önünde bulundurulması gereken bir şey. Bu hafta İlk İddialar Beklenti bir önceki 235 binden düşüşle 236 binde görülürken, Devam Eden Başvurular 1856 binde görülüyor. 1851K önce.

ABD ISM İmalat PMI raporunun bir önceki 48.5'ten düşüşle 48.8 gelmesi bekleniyor. Geçen hafta, S&P Global US İmalat PMI geriledi Daha önce 51,5'ten 49,5'e yükseldi, ancak yorum büyük ölçüde olumluydu.

Anket getirdi Enflasyon açısından daha sevindirici bir haber olduğunu belirten "Artış oranı Mal ve hizmetler için alınan ortalama fiyatların oranı daha da yavaşladı ve düştü Fed'in %2 hedefiyle tutarlı bir seviyeye" yükseldi.

Olumsuz üzerinde Side, "Hem üreticiler hem de hizmet sağlayıcılar arttığını bildiriyor yatırımları ve işe alımları azaltan seçim etrafındaki belirsizlik" ve "Girdi maliyetleri, artan hammadde ve nakliyeye bağlı olarak artan bir oranda arttı ve işçilik maliyetleri. Bu yüksek maliyetler, daha yüksek satışlara yol açabilir fiyatlar devam ederse veya marjlarda bir sıkışmaya neden olursa".

Cuma

İsviçre TÜFE Y/Y bir önceki %1,3'ten düşüşle %1,3 gelmesi beklenirken, a/aylık ölçüm değeri %-0,2 olarak görülüyor. %0.0 önce. Bir hatırlatma olarak, SNB ilgiyi azalttı oranları 25 baz puan ile son toplantıda %1,25 ve enflasyon tahminlerini düşürdü.

Bağlam için, Merkez bankası enflasyonun 3. çeyrekte hafifçe artmasını ve ortalama %1,5 olmasını bekliyordu, bu nedenle Bu, kararlarının temeli ve enflasyonun düşük vurup vurmayacağıdır beklentiler, ardından SNB Eylül ayında bir kesinti daha yapacak. Piyasa son TÜFE raporunun beklenenden daha yumuşak çıkması nedeniyle Eylül ayında bir faiz indirimi olasılığını şimdiden %75 olarak gösteriyor.

ABD NFP'si Haziran ayında 206 bin olan işsizlik rakamına kıyasla Temmuz ayında 175 bin iş eklenmesi bekleniyor ve İşsizlik Bu oran ise %4,1'de sabit kalacak. Ortalama Saatlik Kazanç Y/Y bekleniyor önceki %3,9'a kıyasla %3,7 seviyesindeyken, a/a ölçümü önceki %0,3'e kıyasla %0,3 olarak görülüyor. Fed şu anda hızlı bir şekilde korktukları için işgücü piyasasına çok odaklanmış durumda. Bozulma.

Bir hatırlatma olarak, Fed, işsizlik oranının 2024'te ortalama %4 olacağını tahmin etti, bu yüzden onların elde ettiğini görebiliyorum. Biraz rahatsız edici ve işsizlik %4,2'ye yükselirse faiz indirimi yapın. Yine, Eylül ayında bir faiz indirimi zaten tamamen beklendiği için bu bir sürpriz olmaz, bu nedenle marjda, Piyasa, arka arkaya bir faiz indirimi olasılığını artırabilir Kasım.

Şimdilik, veriler işgücü piyasasının daha fazla işe alım yerine daha az işe alım yoluyla yeniden dengelendiğini gösteriyor işten çıkarmalar ve genel olarak, önemli bir bozulma belirtisi yok.

son rapor beklenenden nispeten daha yumuşaktı ama yine de bir iyi olanı. İşsizlik oranındaki artış ilk darbede algılandı Kötü bir haber olarak, ama ayrıntılara bakıldığında o kadar da kötü değildi.

Aslında, 2024'ün ilk yarısında işsizlikteki artışın tamamı şunlardan kaynaklandı: yeni girenler ve yeniden girenler, işten çıkarmalar değil. Bu bizim de sahip olduğumuz bir şey İş Açıklıkları ve İşsizlik Başvuruları gibi diğer verilerden bakıldığında yumuşama İşgücü piyasasında daha fazla işten çıkarmadan ziyade daha az işe alım geldi.

Daha fazlası için Son rapor hakkında bilgi Buraya tıklayın.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com tarihinde yazılmıştır.