Haftalık Piyasa Görünümü (29-03 Mayıs)

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER:

  • Salı: Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar, Avustralya Perakende Satışlar, Çin PMI'lar, Çin Caixin İmalat PMI, Euro Bölgesi TÜFE, Kanada GSYİH, ABD ECI, ABD Tüketici Güveni.
  • Çarşamba: Yeni Zelanda İstihdam verileri, Kanada İmalat PMI, ABD ADP, Hazine Geri Ödeme Duyuru, ABD ISM İmalat PMI, ABD İş Fırsatları, FOMC Politika Kararı.
  • Perşembe: İsviçre TÜFE, İsviçre İmalat PMI, ABD Challenger İşten Çıkarmalar, ABD İşsizlik Başvuruları.
  • Cuma: Euro Bölgesi İşsizlik Oranı, ABD NFP, Kanada Hizmetler PMI, ABD ISM Hizmetleri PMI.

Salı

Çin İmalat PMI verisi bekleniyor 50,8'e kıyasla 50,3'e daha düşük işaretlemek için prior, Hizmet PMI raporunun ise önceki 53.0'dan düşüşle 52.2 gelmesi bekleniyor. Çin PMI verileri son birkaç yılda çok değişken oldu ve durumu ölçmeyi zorlaştırdı ekonominin. Bununla birlikte, son zamanlarda iyileşerek iyi bir şekilde toparlandılar Çin ekonomisi etrafındaki risk duyarlılığı. Yeter ki onlar da olmasın kötü, piyasanın bu konuda olumlu olmasını bekleyebiliriz, özellikle de yetkililerden politika desteği sözü verdi.

Euro Bölgesi TÜFE Y/Y verisinin %2,4 gelmesi bekleniyor %2,4'e karşı önceki, Çekirdek TÜFE Y/Y ise önceki %2,9'dan düşüşle %2,6 olarak görülüyor. ECB zaten Haziran ayında bir faiz indirimi telgrafı çekti ve muhtemelen iki sıcak rapor alacak ve onları görevi iptal etmeye zorlamak için hayal kırıklığı yaratan Q1 2024 ücret artışı verileri. Piyasa bu yıl üç faiz indirimi bekliyor ve bu pek olası olmasa da Haftanın raporu Haziran hamlesi olasılığını çok değiştirebilir, değişebilir Yılın geri kalanı için piyasanın fiyatlandırması.

ABD Q1 İstihdam Maliyet Endeksi (ECI) Beklenti %0,9'a kıyasla %1,0 olarak Önceki. Bu, işçilik maliyetlerinin en kapsamlı ölçüsüdür, ancak ne yazık ki, Ortalama Saatlik Kazanç verileri kadar zamanında değil. Fed izliyor bu gösterge yakından. Ücret artışı son iki yılda hafifliyor, Ancak nispeten yüksek kalır. Sıcak verilerin şahin bir havayı tetiklemesi muhtemeldir. Fed'in duruşundaki son değişiklik göz önüne alındığında piyasadan gelen tepki.

Bunun nedeni, neden olmasa bile İkinci bir enflasyonist dalga, sıkı bir işgücü piyasası ile yüksek ücret artışı enflasyonu daha uzun süre yüksek tutabilir ve beklentilerin çıpasını düşürme riski taşıyabilir ve hedefe sürdürülebilir bir şekilde geri dönmeyi zorlaştırır. Tersine, yumuşak veriler şunları yapabilir enflasyon hakkında daha az korku ve daha fazlası ile bazı olumlu risk duyarlılığına yol açar Büyümeye odaklanın.

ABD Tüketici Güveni'nin artması bekleniyor Nisan ayında 104,7'den 104,0'a düştü in Mart. Baş Ekonomistler Conference Board, son altı ayda güvenin arttığını vurguladı. yukarı veya aşağı yönde gerçek bir eğilim olmadan yatay hareket ediyor gelir veya yaş grubu. Ayrıca, tüketicilerin endişeli olmaya devam ettiğini de sözlerine eklediler yüksek fiyat seviyeleri ile, ancak genel olarak şikayetler trend olmuştur aşağı doğru. Resesyon korkuları da düşüş eğiliminde ve değerlendirmeler mevcut durumun Mart ayında iyileştiği, öncelikle daha fazla mevcut istihdam durumuna ilişkin olumlu görüşler. Mevcut Durum Dizin, genellikle bir öncü gösterge olduğu için izlenmesi gereken bir şey olacaktır işsizlik oranı için.

Çarşamba

Yeni Zelanda Q1 İşgücü Piyasası raporu İstihdamda %0,4'e kıyasla %0,3'lük bir değişim göstermesi bekleniyor prior İşsizlik Oranı önceki %4,0'a kıyasla %4,3'e yükseldi. İşçilik Maliyetleri Q/Q Beklentiler önceki %1,0'dan düşüşle %0,8 gelmesi beklenirken, Y/Y verisinin daha düşük seyretmesi bekleniyor önceki %3,9'dan %3,8'e yükseldi. RBNZ, ilk faiz indirimini beklemeye devam ediyor. 2025, piyasa ise Ağustos 2024'te ilk hareketi görüyor. Bu olabilir sadece merkez bankasının finansal alanda erken bir gevşemeyi önleme stratejisi koşullar, özellikle de Fed'in dönüşünde neler olduğunu gördükten sonra. A Bununla birlikte, işgücü piyasasında sürekli bozulma sadece Piyasa, 2024'te faiz indirimini teyit edecek, ancak aynı zamanda indirim sayısını da artıracak.

ABD ISM İmalat PMI verisi bekleniyor önceki 50,3'ten 50,1'e düşmek için. Son ay, endeks için genişlemeye sıçradı art arda 16 aydan sonra ilk kez genel olarak iyimser bir daralma Yorum. En son S&P Küresel ABD İmalat PMI geri döndü Q1 2024 genişlemesinden sonra daralmaya. Bu seferki yorum olmasına rağmen, güçlü işten çıkarma faaliyetlerinden bahsedilse bile oldukça kasvetli enflasyon cephesinde de iyi bir haberdi. ISM raporu genel olarak piyasa tarafından daha önemli kabul edilir, bu nedenle onaylamak veya onaylamak için kullanılacaktır. S&P Global sonucunu reddetti.

ABD İş Fırsatlarının 8.680 Milyon olması bekleniyor önceki 8.756 milyona kıyasla. Bu, ABD'nin ilk büyük işgücü piyasası raporu olacak. hafta ve eski olmasına rağmen (Mart verileri), genellikle bir piyasa hareketli sürüm. last Negatif ile hafif bir vuruş yaptığımızı bildir önceki okumalarda yapılan revizyonlar, normalleşmeye rağmen dirençli bir durumu vurguluyor işgücü piyasası. Piyasa ayrıca işe alım ve işten ayrılma oranlarına da odaklanacak. Her ikisi de son zamanlarda pandemi öncesi trendin altına düştü.

Fed'in faiz oranlarını koruması bekleniyor %5,25-5,50'de değişmedi, muhtemelen hariç açıklamada önemli bir değişiklik olmadı. dezenflasyonist dürtüdeki son gerilemenin bir kabulü. bu odak noktası çoğunlukla Fed Başkanı Powell'ın Basın Toplantısı olacak ve olası QT konikliğindeki güncellemeler. Genel olarak, göz önüne alındığında yeni bir şey beklemek zor Fed's Williams bir oran için kapıyı bile açıyor Enflasyondaki ilerlemenin durması veya daha kötüsü tersine dönmesi durumunda zam yapın. bu Piyasa şu anda 2024'te sadece bir faiz indirimini fiyatlıyor ki bu inanılmaz YEDİ fiyatlandırdığı göz önüne alındığında! yılın başında.

Perşembe

İsviçre TÜFE A/A Açıklanması Bekleniyor Önceki %0,0'a kıyasla %0,1, o sırada Y/Y ölçüsü için bir fikir birliği yoktu prior olmasına rağmen yazma Rapor, kaçırılan tahminlerin bir kez daha düşmesine neden oldu Beklenti %1,3'e kıyasla %1,0'a yükseldi. Piyasa zaten bir faiz indirimini fiyatladı Haziran ve yılın geri kalanı için, bu nedenle başka bir belirgin düşüş Marj, kesintilerin büyüklüğünü 25 baz puandan 50 baz puana çıkardı.

ABD İşsizlik Başvuruları bir olmaya devam ediyor Timelier olduğu için her hafta takip edilecek en önemli sürümlerden işgücü piyasasının durumuna ilişkin gösterge. Bunun nedeni, dezenflasyonun Fed'in hedefi, zayıflayan bir işgücü piyasası ile daha olası. Dayanıklı bir Ancak işgücü piyasası, hedefe ulaşılmasını zorlaştırabilir. İlk Talepler döngünün en düşük seviyelerinde gezinmeye devam ederken, Devam Eden Talepler 1800K seviyesi civarında sağlam kalmaya devam ediyor. Bu hafta İlk Başvuruların 212 bin gelmesi bekleniyor 207K ile karşılaştırıldığında, Devam Eden İddialar için yazı yazılırken bir fikir birliği yoktur önceki sürüm, beklenen 1814K'ya kıyasla 1781K'ya bir düşüş gösterse de ve 1796K önce.

Cuma

ABD NFP raporunun 243 bin göstermesi bekleniyor Nisan ayında eklenen iş ilanları ile 303 bin in karşılaştırması Mart Ayında İşsizlik Oranı Görüldü %3,8'de değişmedi. Ortalama Saatlik Kazanç A/A'nın %0,3'ten düşüşle %0,3 gelmesi bekleniyor öncesinde, bu yazının yazıldığı sırada Y/Y rakamı için bir fikir birliği yokken önceki sürüm, önceki %4,3'e kıyasla %4,1'e bir gevşeme gösterse de. bu Rapora ilişkin genel beklentiler şekillenecek, ancak diğer istihdam verileri hafta boyunca. Son zamanlarda güçlü İşsizlik ile bazı karışık sinyaller aldık NFIB İşe Alım Niyetleri ve S&P Global'deki iddialar ancak zayıflayan veriler PMI'lar. Düşen ücretlerle birlikte iyi bir rapor olarak ücret artışına da odaklanılacaktır Büyüme, bazı olumlu risk duyarlılığını tetikleyebilirken, bir artış muhtemelen olacaktır şahin bir tepkiye neden olur.

ABD ISM Hizmet PMI verisinin açıklanması bekleniyor. Önceki 51.4'e karşı 52.0. Son ay, endeks ile beklentileri kaçırdı alt endekslerde, özellikle de fiyatlar bileşeninde bazı genel zayıflıklar Mart 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. En son S&P Küresel ABD Hizmet PMI verileri beklentileri kaçırdı. bu Yorumlar, güçlü işten çıkarma faaliyetlerinden bahsedilse bile karamsardı, Yine de enflasyon cephesinde de iyi haberler vardı. En çok İzlenecek önemli veriler fiyat ve istihdam alt endeksleri olacaktır.

Bu makale Giuseppe Dellamotta tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.