Kablo beş ayın en düşük seviyesine geriledi. Sırada ne var?

Cable, BOE'nin şahin duruşunu sürdürüp sürdürmeyeceğini ve Fed'in faiz indirimi sinyali verip vermeyeceğini tartışırken, Aralık ayından Mart başına kadar kabaca 1,25-1,28 arasında bir aralık çizdi.

Mart ayında kısa bir an için, parite daha da yükselecek gibi görünüyordu, ancak hızla geri çekildi ve bu, satıcıların kontrolü elinde tuttuğunun ilk işaretiydi.

Birleşik Krallık enflasyonu azaldıkça ve ABD büyümesi/enflasyonu ilerlemeye devam ettikçe temeller sonunda devraldı. Bu, nihayetinde geniş bir ABD doları gücüne yol açtı ve kablo korunmadı.

1,2500 seviyesinin altındaki kırılma ilk başta güçlüydü ve bir hafta boyunca 1,2430'da konsolide oldu ve 1,25000'i birkaç kez yeniden test etti. Ancak Cuma günü kırılma devam etti ve şimdi 1,2316'ya kadar uzandı.

Sırada ne var?

300 piplik bir aralık, 300 piplik bir molayı hak ediyor. Bugünkü hafif haber akışındaki düşüş göz önüne alındığında, daha geniş piyasalardaki zayıf hissiyatın kesinlikle altını çizdiği bir satış sinyali var. Ara destek olması gereken 1.2200'e kadar çok fazla destek yok. Sonunda, 1,2100 civarındaki Ekim/Kasım düşük seviyelerini yeniden test edeceğimizi düşünüyorum.

Şimdilik, bu hareket biraz gergin görünüyor. Sterlini düşürmek veya ABD dolarını yükseltmek için güçlü bir katalizör yok. Bu hafta içinde ABD GSYİH ve PCE hakkında itici güç olabilecek bazı veriler alacağız. Ayrıca yarın S&P Global PMI'ları da alacağız ve bunlar ileriye dönük iyi göstergeler. Orada göreceli ekonomik değişimler hakkında herhangi bir ipucu arayacağım.

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.