Kanada TÜFE, Kanada Merkez Bankası'nın gelecek hafta faiz indirimine gideceğini açıkladı - CIBC

Kanada Merkez Bankası 24 Temmuz'da toplanıyor ve ekonomistler faiz indiriminden giderek daha fazla eminler. Bu aynı zamanda şu anda %93'lük bir indirim olasılığı gösteren faiz oranı türevlerine de yansıyor.

TÜFE %2,9'dan %2,7'ye yavaşladı ve çekirdek rakamlar da yavaşladı. Rakamlar, önceki ayın enflasyondaki yukarı yönlü sürprizinin, talebin artmasıyla daha geniş bir dezenflasyon eğiliminde sadece bir darbe olduğunu gösteriyor. CIBC'ye göre ekonomi baskı altında kalmaya devam ediyor.

Konut yoluyla büyük bir dezenflasyonist arka rüzgarın geldiğini ve kiraların aylık bazda +%0,4'e yavaşladığını ve yıllık bazda %8,8'e gerilediğini belirtiyorlar.

"Hükümetin kısıtlamalarına bağlı olarak nüfus artışı yavaşlarken NPR'ler ve faiz oranları düştükçe daha fazla insan ev sahibi olma piyasasına girerse, kiralar devam etmelidir. yavaşlamak. Yakında, MIC'in azalması ve kirada daha da kademeli bir yavaşlama kombinasyonu, barınağın başlamaya başlayacağı anlamına gelecektir. enflasyon üzerinde önemli bir aşağı yönlü baskı ekleyin," diye yazıyor CIBC ekonomistleri.

"Yüzeyde, enflasyonun talep odaklı kısmı, yalnızca birkaç kendine özgü cebin kalmasıyla soluyor gibi görünüyor Enflasyon hedefin üzerinde. Bizim görüşümüze göre, Kanada Merkez Bankası toplantısından kademeli olarak uzaklaşma konusunda rahat olabilir. toplantı ve veriye bağlı strateji ve tahminlerine güvenerek otomatik pilota yakın bir şey üzerinde çalışın. geçen yıl çok daha doğru oldu. Ekonominin bir faiz oranı indirimine ihtiyacı olduğu açıktır. Büyük ipotek yenilemeleri ve karşılayabilecek nüfus artışı gibi gelecekteki ters rüzgarlarla yumuşak iniş. İle manşet enflasyonun hedef bölgeye geri dönmesi ve firmaların enflasyon beklentilerinin azaldığını gösteren BOS anketi Aşağı yönde, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklere veya enflasyonun hedefin üzerinde sıkışıp kalacağına dair endişeler hedefi kaçırıyor."

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com tarihinde yazılmıştır.