Michigan anketindeki büyük ıskalamaya rağmen, USD yüksek seviyelere yakın çok az değişti.

Michigan anket rakamları beklentilerden çok daha zayıftı. Keskin düşüşlere rağmen, dolar istikrarlı ve EUR ve GBP karşısında yüksek seviyelere yakın işlem görüyor.

Michigan anketi, siyasetin seçime girerken kontrolü ele geçirmesiyle ısırığının bir kısmını kaybediyor olabilir. Trump destekçisiyseniz, durum korkunç. Biden destekçisiyseniz, durum gayet iyi.

EURUSD paritesi 1,06668 seviyesindeki düşük seviyesinin hemen üzerinde işlem görüyor. Fiyat şu anda 1.0673'ten işlem görüyor.

GBPUSD paritesinin 4 saatlik grafik üzerinde 200 çubukluk hareketli ortalamasının altında, 1.2668'den işlem gördüğü anlaşılıyor ve bu da teknik olarak düşüş eğilimini artırıyor. Fiyat şu anda 1.2666'dan işlem görüyor. Nisan ayının en düşük seviyesinden yükselişin %38,2'lik geri çekilmesi 1,26455'te geliyor ve bir sonraki aşağı yönlü hedef. 100 günlük hareketli ortalamalar 1,26387 seviyesinde.

Üst tarafta, 4 saatlik grafikte 200 çubukluk hareketli ortalamanın üzerine çıkın ve 1,2675 ile 1,2685 arasındaki salınım alanı tabanı, dip alıcılarına biraz umut veriyor.

USD, NZD, AUD, CAD karşısında yüksek seviyelere yakın kalmaya devam ediyor.

Tersine, fon akışı bu para birimlerine olduğu için JPY ve CHF'ye karşı en düşük seviyelere yakındır. BOJ tahvil satışını Temmuz'a erteledi (belki.... punt). USDJPY başlangıçta karardan sonra yükseldi (JPY düştü), ancak o zamandan beri tüm hareketi paritenin üzerine çekti.

Bu makale Greg Michalowski tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.