PBOC'nin faiz oranlarını değiştirmemesinin ardından emtia para birimleri mücadele ediyor

2024, Çin'in köşeyi döndüğü yıl mı olacak?

Şimdiye kadar bu on yıl Çin'in büyümesi için bir hayal kırıklığı oldu, ancak emlak piyasasının temizlenmesi ve Çin'deki enflasyonun sıfırlanmasıyla, bu yıl bazı mali ve parasal yardımlar için umutlar arttı.

Bugünkü fikir birliği, PBOC'nin orta vadeli (MLF) oranını %2,5'ten %2,4'e düşüreceği yönündeydi. Ancak, kısmen para biriminin değer kaybetmesine ilişkin endişeler nedeniyle bunu değiştirmeden bıraktılar.

Buna karşılık, AUD / USD bugün 35 pip düştü ve NZD / USD 55 pip düştü. Kanada doları da %0,2 düşüşle takip etmeye başladı. Avustralya doları şimdi yılın en düşük seviyelerini test ediyor.

İyi haber şu ki, Çin'in vites değiştirmesi için uzun süre beklememiz gerekmeyebilir. PBOC, Kredi Ana Faiz Oranına (LPR) karar vermek için önümüzdeki Pazartesi günü tekrar toplanıyor. Cari oranlar bir yıllık oran için %3,45 ve beş yıllık oran için %4,20'dir. Ayrıca, bir PBOC yetkilisinin geçen hafta bir t ima ettiği bir şey olan zorunlu karşılık oranını veya RRR'yi düşürme seçeneğine de sahipler.

Çin'in haftaya başlarken endişelendiği bir diğer itici güç ise Tayvan seçimleri. Egemenlik yanlısı parti oyların %40'ını alarak kazandı ve William Lai başkanlığı aldı. Yine de parlamento çoğunluğunu kaybettiler ve bu da muhalefet partileri arasında bir koalisyon anlaşmasına yol açabilir. Ancak şimdilik, Çin ile daha yakın ilişkiler kurma umutları askıya alındı.

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.