Politika ayrışmasını tahmin edin: RBA ve SNB Haziran toplantıları öncesinde uzun AUD/CHF

Bank of America, Avustralya Merkez Bankası ile İsviçre Ulusal Bankası arasında yaklaşan Haziran toplantılarında politika ayrışması beklentisiyle uzun bir AUD/CHF ticareti öneriyor. Tavsiye, RBA'nın daha uzun süre daha yüksek oranlı duruşunu güçlendiren son Avustralya işgücü piyasası verilerine dayanıyor.

Önemli Noktalar:

  1. RBA Politika Görünümü:

    • Beklenen Faiz Kararı: BofA, RBA'nın 18 Haziran toplantısında faizleri değiştirmeyerek %4,35'te tutacağını tahmin ediyor.
    • İşgücü Piyasası Verileri: İşsizliğin %4,0'a düşmesi ve önemli tam zamanlı iş büyümesi (+41 bine karşı -2 bin yarı zamanlı) ile beklenmedik şekilde güçlü bir iş raporu, Avustralya'da istikrarlı veya daha yüksek oranlı bir ortam için durumu desteklemektedir.
  2. SNB Politika Ayrışması:

    • Politika Beklentileri: İsviçre Ulusal Bankası'nın (SNB) politika duruşunun RBA'dan ayrışması ve AUD/CHF işlemleri için elverişli bir ortam sunması bekleniyor.
  3. İşlem Tavsiyesi:

    • Uzun AUD/CHF: BofA, beklenen politika farklılığından ve RBA'nın daha uzun vadeli bir faiz duruşunu destekleyen güçlü Avustralya işgücü piyasası verilerinden yararlanarak AUD/CHF'de uzun pozisyon açılmasını tavsiye ediyor.

Sonuç:

Bank of America, güçlü Avustralya istihdam verileri ve yaklaşan toplantılarında RBA ile SNB arasında politika ayrışması beklentisi nedeniyle AUD/CHF için uzun bir pozisyon öneriyor. Avustralya'daki güçlü işgücü piyasası performansı, daha uzun süre daha yüksek işlemlere olan inancı güçlendirerek AUD/CHF için uygun bir fırsat sunuyor.

Banka ticareti fikirleri için eFX Plus'a göz atın. Sınırlı bir süre için 7 günlük ücretsiz deneme sürümü, temel olarak ayda 79 ABD Doları ve premium ayda 109 ABD Doları alın. Buradan alın.

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.