RBNZ oran kararı, NZDUSD'yi salınım alanı direncine yükseltti. Sırada ne var?

RBNZ faiz oranını değiştirmedi, ancak ileriye dönük oran tahminlerini yükseltti. Bu daha şahindi ve NZDUSD'yi daha yükseğe gönderdi. Ancak 0,6159'da 0,6148 arasında salınım alanı direncine ulaştıktan sonra alıcılar satıcılara yöneldi. Vali Orrs'un yorumlarının daha az şahin olduğu ve fiyatın düşmesine yardımcı olduğu düşünülüyordu.

Bu düşüş hareketi, fiyatı Aralık ayının en yüksek seviyesinden Nisan ayının en düşük seviyesine doğru hareketin %50 orta noktasına geri götürdü. Bu seviye 0.61096'da geliyor. Fiyat, New York seansının erken saatlerinde bu seviyenin üstünde ve altında işlem görüyor, çünkü tüccarlar bir sonraki yönlü hareketi arıyor.

Fiyat düşerse, 0,60712'deki 100 günlük hareketli ortalama, ulaşılması gereken bir sonraki kilit hedef olacaktır. Üst tarafta 0,6139 ve 0,6149 ile 0,6159 arasındaki salınım alanı, yükseliş eğilimini artırmak için geçmesi gereken seviyeler olmaya devam ediyor.

Alıcılar şanslarını yakaladılar, ancak teknik dirençle karşılaştılar. Satıcılar daha düşük itebilir mi? Şimdilik, alıcılar ve satıcılar nötr bir orta nokta seviyesinde mücadele ediyor.

Bu makale Greg Michalowski tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.