S&P Global ABD hizmet sektörü PMI verisi 52.0 beklentisini aşarak 51.3

  • Ön hizmetler PMI - 50,7 geçen ay
  • İmalat 51,5 beklentisi 50,5 Önceki
  • imalat 50,7 oldu
  • Bileşik PMI 52,0 önceki girdi fiyatları (51,4
  • )
  • Ekim 2020'den bu yana en zayıf hızda yükseldi
  • Maliyet enflasyonu hem üreticilerde hem de hizmette yavaşladı Çıktı
  • ücretlerindeki genel artış tarihsel olarak susturuldu, ve Haziran 2020'den bu yana en yavaş ikinci

Bu bir eksiklik, ancak hem imalat hem de hizmetlerde hala 50'nin üzerinde, bu nedenle rakamlar yumuşak bir inişe işaret etmeye devam ediyor. Ankette enflasyon görünümüne ilişkin yorumlar güvercin oldu, bu nedenle ABD doları üzerinde baskı oluşturmalıdır.

Rapordaki yorumlar:

"Şubat ayı erken PMI verileri, ABD'nin ekonomi ilk yarının ortasında genişlemeye devam etti çeyrek, bölgedeki yıllıklandırılmış GSYİH büyümesine işaret ediyor % 2'nin. Hizmet sektörü büyümesi bir miktar soğumuş olsa da, İmalat, büyümeye hoş bir dönüş yaptı Fabrika üretimi on ayın en hızlı büyümesi.
"Ocak ayına kıyasla daha iyi hava koşulları gölgede kaldı nakliye endişeleri, genel bir iyileşme sağlamaya yardımcı olur tedarikçi teslimat sürelerinde, bu da daha yüksek kolaylaştırdı fabrika üretimi. Envanter azaltma politikalarının işaretleri Daha az yaygınlaşmak da üretimin artmasına yardımcı oldu ve yüksek düzeyde iş güvenini sürdürmek İmalatçılar arasında önümüzdeki yıl için görünüm.
"Bununla birlikte, hizmet sektörü büyümesi biraz geriledi. hizmet arasında önümüzdeki yıl görünümüne güveniyor sağlayıcılar, kısmen bir miktar geri çekilmeyi yansıtıyor 2024'te faiz oranlarının düşmesi bekleniyor. Bu yine de hem imalat hem de Hizmetler üç hizmette ilk kez yeniden genişliyor Ay.
"Sürekli genişlemeye eşlik ediyor bastırılmış fiyat baskıları. Şubat ayında hafif bir artış gösterse de, anketin mal satış fiyatlarına ilişkin göstergesi ve hizmetler aşağıdakilerle tutarlı bir düzeyde çalışmaya devam eder: Fed'in %2'lik enflasyon hedefine ulaşması ve enflasyonun daha da düşmesi Ekim 2020'den bu yana en düşük maliyet artışına işaret ediyor Fiyat baskıları önümüzdeki dönemde de etkisini koruyor aylar."

Burada Fed'in bakış açısından ve daha geniş piyasa için beğenilecek çok şey var.

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.