Trol çiftlikleri kazanıyor ve durdurulamıyor

"Kongre, bir dinin kurulmasına saygı duyan veya onun özgürce uygulanmasını yasaklayan hiçbir yasa yapmayacaktır; veya ifade veya basın özgürlüğünü kısıtlamak; ya da halkın barışçıl bir şekilde toplanma ve şikayetlerin giderilmesi için Hükümete dilekçe verme hakkı."

Bu ilk değişikliktir ve liberal demokrasileri bozan şey olduğunu kanıtlayabilir. Daha da kötüsü, Yüksek Mahkeme 'ifade özgürlüğünü' son derece geniş bir şekilde yorumladı ve paranın ifade özgürlüğü olarak kullanılması da buna dahil.

Bunun ABD'de ve tüm dünyada istismar edilen aşırı bir güvenlik açığı olduğu benim için giderek daha açık hale geliyor.

6 Haziran'da Dışişleri Bakanlığı'nın dijital ve siber konusundaki en üst düzey yetkilisi politika, Nate Fick, Washington Post'un ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte bir izleyiciye şunları söyledi:

"Çoğu Amerikalı olduğunu düşünmüyorum Vatandaşlar, içeriğin ne kadarını gördüklerini gerçekten içgüdüsel olarak anlıyorlar sosyal platformlarda aslında bir dış istihbarat operasyonu.... Ben Sadece gördüklerimizin ne kadarını içgüdüsel olarak anladığımızı düşünmeyin bot tarafından oluşturulan veya yabancı istihbarat servisi tarafından oluşturulan."

Bunun doğru olduğuna dair çok az şüphem var ve gördüklerimin çoğunun - ve belki de inandığım şeylerin - bu gruplar tarafından kaçırıldığına dair artan bir korkum var.

Yapay zeka ve botlarla birlikte var olan araçları görünce, artık bir bot çiftliği kurmanın neredeyse önemsiz olduğuna inanıyorum. Bunu yapan Amerikan karşıtı bir Rus olsaydım, "Rusya Ana harikadır" yazmazdım, amaç bölünme tohumları ekmek, herhangi bir konuda sesi yükseltmek, diğer Amerikalılar için Amerikan nefretini uyandırmak olurdu.

Böl ve fethet.

Ayrıca Rusya'nın kendisini doğru ya da yanlış olarak bu oyunun kurbanı olarak gördüğüne inanıyorum. Ukrayna'da sosyal medyada düzenlenen Euromaidan mitinglerinin ABD'nin nüfuz operasyonu olduğuna inanıyorlar.

Cuma günü, Reuters inanılmaz bir hikaye bildirdi. Pandeminin zirvesi sırasında ABD, Filipinler'deki Çin aşısını ve nihayetinde genel olarak aşıları itibarsızlaştırmak için çevrimiçi bir operasyon yürütüyordu, binlerce hayatı riske atıyordu ve Filipinler, Güneydoğu Asya'daki en kötü aşılama oranlarından birine sahipti.

Rapora göre, Çin'in "COVID-19'un yayılması için ABD'yi yanlış bir şekilde suçlamak için bir dezenformasyon kampanyası" başlatmasının ardından küçük bir mücadelenin parçasıydı.

ABD bunu Filipinler'e yapmaya istekliyse, başka bir yerde ne yapıyor?

Euromaiden'den sonra Ruslar misilleme yapmaya karar verdi ve bu yüzden Yevgeny Prigozhin tarafından kurulan İnternet Araştırma Ajansı 2016 ABD seçimlerinde iş başındaydı. Rusların ne kadar iyi çalıştığına şaşırdığından şüpheleniyorum ve dünyanın geri kalanı da öyle. Amaç hikayeler icat etmek değil, komploları yükseltmek ve insanları kızdırmaktır.

Dışişleri Bakanlığı'nın yorumları göz önüne alındığında, ABD bunun bir hedef olduğunu biliyor. Heather Cox Richardson bu haftanın başlarında bu konuda yazdı:

Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi yetkilileri (ODNI) milletvekillerine Rus nüfuz operasyonlarının Ukrayna'ya verilen desteği ve demokratik kurumlara olan inancı baltalamak yaklaşan ABD seçimleri için en büyük tehdidi oluşturuyor. Çin ikinci en büyük tehdittir, ancak endişeli olduğu için daha temkinlidir. ABD'nin geri tepmesi hakkında, üçüncüsü İran ise öncelikle bir "kaos" olarak hareket ediyor ajan" seçmenlerin kafasını karıştırmaya çalışıyor. ODNI yetkilileri olduklarını söyledi siyasi adaylara, hükümet yetkililerine uyarılarda bulunmak ve diğerleri yabancı gruplar tarafından hedef alındı.

Bu bizi ifade özgürlüğüne geri getiriyor. Bu tür kampanyaları durdurmak neredeyse imkansız olacak. Demokratlar, Cumhuriyetçiler hakkında yanlış söylentilerin yayılmasından hoşlanırlar ve bunun tersi de geçerlidir. Söylentileri durdurmaya çalışan herkes partizan veya sadakatsiz olarak görülecektir. Bu, partiyi ülkenin önüne koyan bir ne pahasına olursa olsun kazan zihniyetidir.

Yapay zeka bunu hiper şarj edecek. Sizi mutsuz etmek ve öfkelendirmek için kişisel olarak sizi hedefleyen videolar ve reklamlar oluşturan, verilerinize dayalı olarak bireysel olarak optimize edilmiş kampanyalar olacaktır.

Evet, bazı bot çiftlikleri kapatılacak ancak 10 tane daha ortaya çıkacak. Bunu durdurmanın bir yolunu göremiyorum. İlk değişiklik taşa yazılmıştır ve sosyal platformlar açık, anonim ve satılıktır.

Ne yapabiliriz? Çevrimiçi anonimlik yasaklansın mı? Bu son derece popüler olmazdı. Çin gibi sansürlü, duvarlarla çevrili bir internete mi gidiyorsunuz? Bu, Anayasa ve genel olarak özgürlükle tamamen bağdaşmaz.

Piyasalar için, istikrarsızlaşma kaçınılmaz olarak çatışma ve bölünmeye yol açacaktır; bunların hiçbiri büyüme için iyi olamaz.

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.