USDJPY yeni bir zirveye daha yükseldi... Alıcılar firma kontrolünde

USDJPY paritesi, yeni seansın en yüksek seviyesine doğru yükselişini sürdürdü.

Bugün erken saatlerde, Japonya Merkez Bankası Politikası değişmedi. İlk tepki, düşük fiyatın 154,96'ya ulaşmasıyla aşağı yönlü bir koşu oldu. Bu, fiyatı 100 saatlik hareketli ortalamasının hemen altına düşürdü, ancak 200 saatlik hareketli ortalamasının (yukarıdaki grafikte mavi ve yeşil çizgiler) önünde durdu. Satıcıların bir şansı vardı. Kaçırdılar. Alıcılar kontrol altında kaldı.

İnişli çıkışlı inişlerden görüldüğü gibi sonraki toparlanma rallisi, ancak alıcılar hala kontrolü elinde tuttu.

Bunu aşağıdaki 5 dakikalık grafikte görebilirsiniz. Londra sabah seansında, fiyatı bir grafikte 100 çubukluk hareketli ortalamaya doğru götüren bir düşüş oldu (aşağıdaki grafikte mavi çizgi). Alıcılar geldi ve fiyatı tekrar yukarı çekti.

Diğer düzeltici hareketler yükselen 100 bar MA'ya yaklaşmadı.

Bu 100 çubukluk hareketli ortalama şu anda 156.695'te geliyor. Satıcılara teknik olarak bir zafer kazandırmak için bu hareketli ortalamanın altında bir hareket gerekir (ve daha da yükseliyor). Bu olmaz ve alıcılar sıkı bir şekilde kontrol altında kalır.

Fiyat trend olduğunda, fiyat hareketinin size bir zirvenin ne zaman olabileceğini söylemesine izin vermek en iyisidir. Trendler hızlı, yönlü ve beklenenden daha ileri gitme eğiliminde olduğu için düzeltici hareketlerin de sınırlı olabileceğini unutmayın. Kontrolü ele alabileceklerini göstermek satıcıya kalmıştır.

Fiyat şimdi 157.25'e kadar çıktı....

Bu makale Greg Michalowski tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.