Xi Jinping'den şifreli bir yorum dalgalar yaratıyor

Bu hafta, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ekonomiye olan güveni azaltmak amacıyla Çarşamba günü Amerikalı yöneticilerle konuştu. Ülkesinin "sağlıklı ve sürdürülebilir" olduğunu söyledi ve Blackstone, FedEx, Qualcomm ve diğerlerinin liderlerinin endişelerini dikkatle dinledi.

Çin ekonomisiyle ilgili endişeler son zamanlarda hafifledi, ancak küresel yatırım dünyasındaki çoğu kişi için hala en önemli konu.

Xi'nin bu hafta Ekim ayında yaptığı bir konuşmadan yeni yayınlanan bir yorum bu şekilde dikkate değer olabilir.

"Çin Halk Bankası, hazine ticaretini yavaş yavaş artırmalı açık piyasa işlemlerinde tahviller, "dedi Xi büyük bir finansal toplantıda Ekim ayında, o sırada yayınlanmayan ancak bir kitapta yer almaktadır.

Xi'nin yorumlarının olaydan çok sonra yayınlanması alışılmadık bir durum değil.

Yorumlar, merkez bankasından bir tür QE'ye dair bir ipucu olabilir. Dün South China Morning Post'ta vurgulandıktan sonra bir spekülasyon girdabı başlattı.

Özellikle, SCMP devlet tarafından işletilen bir makale değil, bu yüzden örneğin China Securities Journal'da çıkan bir şey kadar ağır bir şekilde ağırlıklandırmazdım.

Yine de, SCMP bugün yorumu bir kez daha vurgulayan ve bunun ne anlama gelebileceğine dair beklentileri yöneten başka bir makale yayınladı.

"Para arzının daha kesin ve rasyonel olmasını gerektiriyor. bu Merkez Bankası'nın Hazine Bonosu Ticaretine Yeniden Başlaması Daha Fazla Olacak temkinli, enflasyon beklentilerini dikkate alarak ve enflasyon üzerindeki etkisi döviz kurları," dedi Huatai Securities bir araştırma notunda Perşembe günü SCMP tarafından alıntılandı.

Genel olarak, likidite artırıcı önlemleri destekleyebilecek küçük bir büyüme pozitif sinyali gibi görünüyor. Şanghay Bileşik Endeksi bugün %1,0 yükseldi.

İzlenecek bir diğer nokta da, PBOC'nin Nisan ayında RRR oranını düşürüp düşürmediğidir, özellikle de bu yorumdan sonra.

Bu makale Adam Button tarafından www.forexlive.com'da yazılmıştır.